Декоративні рослини

Як правильно доглядати за хвойними та вибрати саджанці?

— 14 серпня 2014 —

При покупці саджанця обов'язково потрібно попередньо дізнатися про зону його зростання. Зараз завозять масу посадочного матеріалу з Польщі, Голландії, де клімат більш м'який. Саджанці, вирощені там, однозначно не приживуться у нас. Таксо-діуми, кедр річковий, кипарисовик болотний на Донбасі рости не будуть.


Посадіть у своєму саду сонце

— 6 серпня 2014 —

Декоративний соняшник - зробить ваш сад по-особливому привабливим і цікавим. Позитивний настрій і життєву енергію подарує вам квітник з декоративного соняшника.


Рудбекія - яскраве сонце в саду

— 30 липня 2014 —

Рудбекія – квітка сонця. Якщо ви хочете щоб воно освітлювало ваш сад протягом літа, висадіть рудбекію. Вона зовсім невибаглива, і виростити її може навіть починаючий садівник. До того ж вона здатна витримувати морози до — 15°С.


Символ України

— 23 липня 2014 —

Чорнобривці, або тагетес, - це символ України. Усі кольори сонця - така їхня палітра. У народі чорнобривці ще називають бархатками. Ці засухостійкі, витривалі рослини використовують у різних стилях. На сучасному газоні в солітерних або групових насадженнях незамінними є високорослі сорти.


Як домогтися прихильності троянд і лілій

— 28 травня 2014 —

Троянди вимагають до себе великої уваги і догляду. У той же час вони дякують за турботу рясним і довгим цвітінням, а також чудовим ароматом.


Клематис, або гілка винограду

— 21 травня 2014 —

Початок культивування клематисів у Західній Європі відносять до XVI сторіччя, а в Японії культура клематисів має ще більш тривалу історію. До нас клематиси завезли на початку XIX століття як оранжерейні рослини. У результаті селекційної роботи були створені прекрасні сорти та форми, у яких ще більше підкреслюється неповторне зачарування цих чудових рослин.


Папороть садова

— 14 травня 2014 —

Зовні папороть садова і лісова дуже схожі. Правда, залежно від сорту у папороті садової можуть відрізнятися колір і довжина листя, розлогість та інші характеристики. Але в будь-якому разі ця рослина приваблива та цікава. 


Диво надзвичайне зі старого дерева

— 14 травня 2014 —

Не поспішайте викорчовувати старе плодове дерево, воно ще може стати прикрасою саду: послужити опорою для кучерявої квасолі, дрібних декоративних гарбузів і навіть для звичайних огірків. Якщо ж ви вирішили обмежитися декоративними культурами, то виберіть рослини з найдовшими пагонами - вони будуть не тільки витися по опорі, закриваючи стовбур, але й підніматися по гілках, створюючи нову «крону». 


Іриси - садова веселка

— 7 травня 2014 —

Ірис (Iris) - один з п'яти (крім півоній, флоксів, лілейників і астильби) найбільш популярних красивоквітучих багаторічних рослин для саду. При цьому багато садівників за красою і добірністю квітки готові поставити ірис на перше місце.


Диво-цвіт луїзеанія

— 29 квітня 2014 —

Цей декоративний чагарник висотою близько 2,5 м з розкидистими, начебто розчепіреними гілками, змінив багато назв, поки в 1959 р. остаточно не був віднесений до роду луїзеанія (Louiseania triloba) сімейства розоцвітні. Рослина походить з Північного Китаю, де й була виявлена ботаніками в 1831 р. Завезений в Англію, чагарник одержав назву китайської махрової сливи; Західна Європа привласнила йому назву сливи трилопатевої (Prunus triloba). 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс