Декоративні рослини

Три рослини, які мають рости на ділянці

— 20 листопада 2013 —

Садівники, захоплюючись плодовими деревами, часом забувають про рослини, які традиційно вирощувалися на Русі.


Пізньоцвіт –квітка прекрасної осені

— 13 листопада 2013 —

Від грецької назви області в західній частині Грузії (Колхіда) походить латинська назва цієї квітки. Українська назва пізньоцвіта пов'язана з тим, що більша частина видів цих рослин квітує пізньою осінню. У середні віки назва цієї рослини на латині звучала так «Filius ante patrem» перекладається це як «син раніше батька».


Цариця осені - хризантема

— 6 листопада 2013 —

Літні квіти зів'яли, поступившись місцем трохи меланхолічній красі хризантем. У цій квітці відчувається якась загадка - немов хризантема, котру часто йменують останньою квіткою року, знає якусь важливу таємницю життя і, не в змозі розповісти про неї людям, прагне хоча б своїм цвітінням продовжити літо, що минає.  


Капуста - прикраса ділянки

— 6 листопада 2013 —

Якщо запитати у городників, який з овочів найбільш улюблений, то багато хто назве капусту. Ми знаємо білокачанну капусту, цвітну, кольрабі, брюссельську, а от про декоративну, котра є родоначальницею майже всіх сучасних видів і сортів культурної капусти, знає мало хто.


Фарби осіннього саду

— 23 жовтня 2013 —

Осінь приносить у наші сади незвичайні, ні з чим не порівнянні відчуття. Це й м'яке осіннє світло, і тиша туманів, і свіжість дощу, і особливий стан землі, яка відпочиває від літа та готується до спокою. А ще це терпкий, підбадьорливий запах опалого листя і, звичайно, неповторні, теплі і яскраві осінні фарби. Ця стаття про те, які дерева, чагарники і ліани можна використовувати, щоб створити в саду ефектну осінню палітру.


Аквілегія. Як вирощувати цю скромницю?

— 9 жовтня 2013 —

Аквілегія є однією з найневибагливіших декоративних рослин для прикраси ділянки. Незважаючи на гадане простацтво, вона має вишукане зачарування, що не впадає в око з першого погляду. Але якщо подивитися уважно, то будова і форма її квіток є воістину неповторними. 


Ще не відквітував ваш сад

— 2 жовтня 2013 —

Головне місце в ньому зараз займають хризантеми, айстри і жоржини. А ось для троянд сезон закінчується. Зрізуйте у них зів'ялі квітки, щоб рослини не витрачали сили на утворення плодів. 


Як і коли збирати ягоди і листя лимоннику китайського для сушіння?

— 25 вересня 2013 —

Лимонник китайський - кучерява ліана, рясно плодоносить через рік, розповсюджений у лісосмузі. Плоди лимоннику використовуються й у кулінарії, і в народній медицині, для створення його запасів з успіхом застосовуються багато способів заготівлі. Один з найпростіших і доступних - сушіння. 


Осіння обрізка троянд

— 25 вересня 2013 —

Від садових троянд ви навряд чи дочекаєтеся рясного цвітіння і швидкого роста без виконання обрізки. 


Як зберігати цибулини лілій?

— 25 вересня 2013 —

Лілії - ніжні, граціозні та дуже гарні квіти, прикраса будь-якого саду. Зазвичай цибулини лілій не викопують, а залишають зимувати на клумбах, прикривши опалим листям або іншими укривними матеріалами. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс