Декоративні рослини

Диво-цвіт луізеанія

— 18 вересня 2013 —

Цей декоративний чагарник висотою близько 2,5 м з розкидистими, начебто розчепіреними гілками, змінив багато назв, поки в 1959 році остаточно не був віднесений до роду луізеанія (Louiseania triloba) сімейства розоцвітних. Рослина походить з Північного Китаю, де і була виявлена ботаніками в 1831 році. Завезений в Англію, чагарник одержав назву китайської махрової сливи; Західна Європа присвоїла йому назву сливи трилопатевої (Prunus triloba). У Росії луізеанія часто йменувалася трилопатевим мигдалем (Amygdalus triloba).


Доліхос - гіацинтові боби: вирощування, догляд, застосування

— 11 вересня 2013 —

Серед нечисленних кучерявих рослин зростаючих у нашому кліматичному поясі виділяється доліхос або гіацинтові боби, вирощування яких завжди приносить багато естетичного задоволення. Тим більше, що при вирощуванні гіацинтових бобів вас обов'язково порадує гарний і смачний урожай.


Які квіти посадити восени

— 4 вересня 2013 —

Роздумуючи, що саджати восени, обов'язково посадіть цибулеві квіти.


Осіння посадка квітів

— 4 вересня 2013 —

Початок осені - підходящий час для посадки зимуючих у саду квітів. До них належать цибулеві багатолітники, серед яких значне місце займають тюльпани, нарциси, гіацинти, крокуси, проліски, лілійники та інші квіти. І виростити ці квіти зовсім не складно, потрібно їх тільки вчасно посадити, виконуючи всі правила агротехніки.


Коли викопувати гладіолуси

— 28 серпня 2013 —

З настанням стійких низьких нічних температур (0...-3°С) приступають до викопування гладіолусів. Спочатку викопують сорти, що рано квітують, потім - середньо- і піздньоквітучі. Рослини, вирощені з бульбобруньок, викопують в останню чергу. Роблять це в суху теплу погоду. Якщо температура повітря нижче 0°С, то бульбоцибулини відразу ж заносять у приміщення.


Кампсис, що вкорінюється

— 28 серпня 2013 —

Кампсис, що вкорінюється, або текома, що вкорінюється (Campsis radicans - Tecomaria radicans) - велика листопадна древ’яниста ліана родом з Північної Америки, з численними повітряними коренями на стеблах, за допомогою яких, прикріплюючись до опори, піднімається на висоту до 15 м. Непарнопір’ясте листя до 20 см довжиною, з 9-11 листочків, зверху яскраво-зелене, голе, знизу більш світле, суцільно опушене або тільки по жилках. Великі, трубчасто-вировидні квітки, до 5 см у діаметрі і до 9 см довжиною, з яскраво-жовтогарячим, трубчастим віночком і яскраво-червоним відгином зібрані у верхівкові кисті по 10-15 квіток. 


Як завести лимонник

— 21 серпня 2013 —

Лимонник китайський - це листопадна кучерява ліана з гарними червоними ягодами. Саме тому рослина користується популярністю серед дачників. Ним можна ідеально декорувати ділянка саду. До того ж його листя володіє ніжним цитрусовим запахом. А самі плоди, крім тонізуючого ефекту, мають лікувальні властивості при багатьох захворюваннях. Догляд за рослиною має свої особливості.


Трава зі смаком лимона

— 21 серпня 2013 —

Лимонна трава - це вічнозелена, багаторічна рослина, батьківщина якої Південно-Східна Азія, Індія, М’янма, Таїланд, Шрі-Ланка й Австралія. Листя, насіння та квіти лимонної трави використовують як у кулінарії, так і в медицині. Ця запашна рослина також зустрічається в складі косметичних продуктів, фарб і парфумів.  Олія лимонної трави використовується як пестицид і консервант, котра допомагає зберегти древні манускрипти на пальмових листах. Дослідження показали, що для олії лимонної трави характерна протигрибкова дія.


Хоста – надзвичайно декоративна рослина

— 14 серпня 2013 —

Функія при сприятливих умовах - рослина, що швидко і рясно розростається. Розростаючись, хоста може поширитися на цілий метр завширшки. Її велике прикореневе листя сильно відрізняється за формою і розміром: буває вузьким, округлим або серцеподібним, від 5 до 38 см у довжину. Блискуче та матове, гладке та фактурне, зібране в розетку воно розрізняється ще й за кольором: від темного синьо-зеленого до світлого, майже кремового.


Жоржини - прикраса осіннього саду

— 14 серпня 2013 —

Цю рослину називають по-різному: одні  - далією, інші - жоржиною. Один німецький селекціонер звернув увагу вчених на те, що далією (на честь шведського ботаніка А. Даля) вже названий південноамериканський чагарник, і запропонував надалі називати цю рослину не далією, а жоржиною - на честь професора Петербурзької Академії наук Іогана Готліба Георгі.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс