Декоративні рослини

Збираємо насіння квітів

— 7 вересня 2016 —

В осінні дні можна зібрати насіння багатьох однолітніх квіткових рослин. Про те, як обробити купу зібраних насінних утворень (стручків, бобів, коробочок) і виділити з цієї великої маси насіння найчастіше розміром у макове зернятко - матеріал цієї статті.


Крупноквіткові жоржини

— 31 серпня 2016 —

Крупноквіткові жоржини, які в європейських країнах ще називають "dinner plate dahlias" (що в перекладі з англійської означає жоржини розміром з обідню тарілку), котрі користуються особливою популярністю серед квіткарів-аматорів, не дуже жалують ландшафтні дизайнери. Помпезні кущі з величезними квітками, затьмарюючи всіх конкурентів, у центрі уваги на будь-яких клумбах. Увібравши у себе неуявне багатство фарб, неймовірну розмаїтість форм суцвіть, а також невгасаючу декоративність протягом усього сезону, жоржина недарма заслужила звання квіткової королеви. Особливо її варварська пишність проявляється на заключному святі фарб, кидаючи виклик зимі, що наближається.


Еустома прикрасить ваш сад

— 23 серпня 2016 —

Еустома - дуже приваблива рослина з сизим, немов покритим воском, листям і великими вировидними простими або махровими квітками ніжних відтінків.


Мальва або шток-троянда

— 17 серпня 2016 —

Мальви часто саджають у сільській місцевості. Вони відрізняються значними розмірами, сильними стеблами, довгим лопатевим листям і великими квітами. Біла, рожева, рожево-фіолетова, бордова, темно-червона і практично чорна - це все мальва, вирощування з насіння і догляд за якою описані в наступній інформації.


Ділимо і пересаджуємо багатолітники

— 10 серпня 2016 —

Багаторічні квіти не вимагають щорічної посадки, ростуть на одному місці від двох до декількох років, при цьому не мають потреби в особливому догляді. Якщо рослини згодом сильно розростаються, втрачають декоративність, а цвітіння з кожним роком слабшає, спробуємо омолодити багатолітники шляхом ділення і наступного пересадження. Такий спосіб дає можливість розширити і примножити колекцію садових, декоративних культур.


Малопа - розкішна конкурентка мальв

— 3 серпня 2016 —

Серед літників тільки обрані види можуть похвалитися значною висотою. До них належить малопа - рослина, котру здалеку легко прийняти за мальву. Але чим ближче ви з нею познайомитеся, тим більш очевидними стануть її достоїнства. Витривала й невибаглива, дуже гарна, потребуюча мінімального догляду, ця красуня стане оригінальним акцентом, відмінною фоновою або маскувальною культурою.


Гладіолус - царствена квітка. Можливі проблеми вирощування

— 27 липня 2016 —

На жаль, не тільки квіткарі люблять гладіолуси: шкідники і хвороби їх теж не обходять стороною. Але при правильній агротехніці й за допомогою профілактики цих проблем можна уникнути.


Гортензія прикрасить будь-який сад

— 20 липня 2016 —

Навіть якщо ви ніколи не займалися квітництвом, ви не могли не звертати уваги на такі яскраві й гарні квіти, як гортензія. Їхні пишні суцвіття привертають увагу не гірше троянд, а колірна гама дуже велика і прикрасить будь-який сад або квітник.


Лілія - незаймана королева саду

— 6 липня 2016 —

Лілія - надзвичайної краси квітка, одна з найдревніших серед безлічі цибулевих рослин. Немає нічого дивного в тім, що саме лілія сьогодні є королевою багатьох садів, адже зображення лілії білосніжної, однієї з найвишуканіших лілій, знаходили ще в стародавніх манускриптах і на античних фресках.


Бегонія вічноквітуча у вашому саду

— 22 червня 2016 —

Сімейство Бегонієвих нараховує майже тисячу видів, серед яких є й кімнатні, і садові різновиди. Бегонії люблять за те, що вони досить невибагливі, хоча й належать до теплолюбних рослин.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс