Кулінарія
Стейки з яловичини по-португальськи
— 6 жовтня 2019 —
Яловичина - 600-800 г, вино червоне сухе - 3/4 ст., вода питна - 1/4 ст., часник - 8-10 зубчиків, сіль - 1 ч. л., перець білий мелений - 1 ч. л., перець чилі - за смаком, олія рослинна (оливкова).
Шоколадний тарт із вершково-арахісовою карамеллю
— 6 жовтня 2019 —
Тісто: 100 г вершкового масла, 150 г борошна, 40 г какао-порошку, 50 г мигдального борошна, 50 г дрібного цукру, щіпка солі, при необхідності 1-2 ст. л. крижаної води; вершково-арахісова карамель: 160 г цукру, 100 мл води, 130 мл жирних вершків, 60-70 г солоного арахісу (подрібнити); шоколадний крем: 200 г якісного темного шоколаду, 2 ст. л. вершкового масла, 240 мл жирних вершків, щіпка солі, перець чилі на кінчику ножа (факультативно).
Пиріжки дріжджові
— 6 жовтня 2019 —
Тісто: 100 мл вершків від 10%, 200 мл молока, 500 г борошна, 1 ч. л. солі, 20 г цукру, 40 г вершкового масла, 2 жовтка, 14 г сухих дріжджів.
Цвітна капуста в сирному соусі
— 28 вересня 2019 —
Цвітна капуста – 800 г, лимонний сік - 1 ст. л., сир гауда – 100 г, борошно й масло - 1 ст. л., молоко - 1/2 ст., овочевий бульйон - 1/2 ст., сіль - 1/2 ч. л., мускатний горіх – щіпка, яйце (жовток) - 1 шт., вершкове масло - 1 ст. л., панірувальні сухарі - 2 ст. л., петрушка - за смаком.
Паста з курячим філе
— 28 вересня 2019 —
Макарони - 500 г, куряче філе - 500 г, помідори - 3 шт., солодкий перець - 3 шт., петрушка, базилік - кілька гілочок, часник - 2-3 часточки, оливкова олія - за смаком, сіль, перець – за смаком, сметана або вершки - 200 мл.
Картопляні зрази в духовці
— 28 вересня 2019 —
Картопля – 700 г, вершкове масло – 60 г, молоко – 50 мл, твердий сир – 200 г, кріп – 50 г, свинячий фарш – 350 г, яйце – 2 шт., цибуля – 1 шт., часник – 2 зуб., сіль, чорний перець (мелений) - за смаком.
Готуємо м’ясо кролика
— 28 вересня 2019 —
М’ясо кролика - це не тільки смачно, але й надзвичайно корисно. Але не всі вміють його готувати, а насправді це просто. Основний спосіб зробити дієтичне м’ясо кролика ніжним і ароматним - тушкування з різними добавками.
Минтай із сиром і помідорами в духовці
— 20 вересня 2019 —
Минтай, філе - 600 г, помідор - 2 шт., сир - 100 г, сметана - 2 ст. л., лимонний сік - 2 ст. л., сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Бастурма по-вірменському
— 20 вересня 2019 —
М’ясо – 1 кг; лавровий лист – 3 шт.; сіль – 2 ст. л.; чорний перець – 1/3 ч. л.; чаман – 3-4 ст. л. ; коріандр – 1 ст. л.; паприка – 1 ст. л.; перець чилі – 1/2 ст. л.; кмин – 2 ст. л.; часник - за смаком.
Горіхові булочки до чаю
— 20 вересня 2019 —
Для тіста: 1 кг звичайного борошна, 130 г цукру, 2 ч. л. солі без гірки, 20 г сухих дріжджів або 42 г свіжих дріжджів, 500 мл ледве теплого молока, 150 г м’якого вершкового масла, 2 ст. л. соняшникової олії без запаху, 2 яйця, ваніль.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |