Кулінарія
Листкова самса з м’ясом
— 12 березня 2020 —
Тісто: 2 ст. борошна, 1 ст. води, 100 г вершкового масла, сіль. Начинка: 400 г яловичини, 2 ріпчасті цибулини, пучок свіжої зелені за смаком (кропу, петрушки, кінзи, навіть м’яти), вода, сіль, перець - за смаком.
Зелений паштет. Пісна страва
— 12 березня 2020 —
2 спілих авокадо, 50 г кедрових горіхів, 1 лимон, 30 мл оливкової олії, 3 часточки часнику, листи базиліка - за смаком, 2 помідора, сіль, чорний перець - за смаком.
Мастика для тортів
— 12 березня 2020 —
Домашні торти мають особливу енергетику: у них зберігається тепло рук господарки, і саме такий торт створить особливий настрій на родинному святі. Вищий пілотаж домашньої гастрономії - не просто смачно приготовлений, але й гарно прикрашений десерт. Мастика в цьому вам допоможе.
Трояндочки з яблуками із листкового тіста
— 6 березня 2020 —
Листкове бездріжджове тісто - 500 г; червоні яблука - 2 шт.; лимон - 0,5 шт.; густий джем - 2-3 ст. л.; пшеничне борошно - 2 ст. л. для підпорошення; цукрова пудра - 1 ст. л. для прикраси; мелена кориця - 0,5 ч. л.
Як ліпити манти: покрокова інструкція
— 6 березня 2020 —
Простий спосіб формування мантів, який швидко освоїть навіть починаюча господарка.
Манти з м’ясом
— 6 березня 2020 —
Манти - апетитна м’ясна страва, що за формою й змістом нагадує великі пельмені. Однак замість звичайного варіння в окропі манти традиційно готовлять на парові в мантоварці. При правильному виготовленні вони виходять неймовірно соковитими, ароматними й смачними. Для одержання великої кількості «соку», у начинку обов’язково додають багато цибулі й невелику порцію води.
Запіканка з курячих грудок
— 6 березня 2020 —
Куряче філе - 400 г; стручкова квасоля - 100 г; помідори чері - 10 шт.; курячі яйця - 3 шт.; сметана - 3 ст. л.; вершкове масло - 20 г; сіль і чорний мелений перець - за смаком; сушений часник, приправа для курки й сушений базилік - по 0,25 ч. л.; кріп для прикраси.
Запечені свинячі ребра в солодкій глазурі
— 6 березня 2020 —
Ребра свинячі - 800 г. Маринад: гірчиця - 1 ч. л., олія рослинна - 2 ст. л., спеції й сіль - за смаком. Глазур: яблуко - 1 шт., часник - 2 зубчики, масло вершкове - 50 г, мед - 60 г, соус соєвий - 40 мл, соус ткемалі - 2 ст. л., перець чорний (мелений) - за смаком.
Лимонні капкейки
— 6 березня 2020 —
Для тіста: 200 г борошна, 5 г розпушувача, 100 г вершкового масла, 250 г цукру, 2 яйця, цедра й сік 1 лимона, 120 г вершків 15%. Для крему: 100 г цукрової пудри, 150 г вершкового масла, 320 г вершкового сиру.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |