Кулінарія

Гливи в часниковому маринаді

— 29 квітня 2014 —

500 г глив, 2 часточки часнику, 1 пучок петрушки, 2 столові ложки оцту, сіль, перець, рослинна олія.


Весняне меню

— 29 квітня 2014 —

Весняне меню


Картопляні палички з сиром

— 23 квітня 2014 —

5 середніх варених картоплин, 2 яйця, 100 г панірувальних сухарів, 100 г твердого сиру, рослинна олія (для смаження), чорний мелений перець, сіль.


Апельсиновий хліб

— 23 квітня 2014 —

400 г борошна, 50 г + 6 ст.л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1 пакетик сухих дріжджів (або 12 г свіжих), 1/2 ч. л. солі, 60 г + 80 г м'якого вершкового масла, 80 мл молока + 50 мл води, 2 яйця, 2 апельсини, 150 г ізюму, 1 ч. л. меленої кориці.
Для глазурі: 125 г цукрової пудри, 2 ст. л. води.


Салат «Херсонський» з язиком

— 23 квітня 2014 —

Язик - 300 г, рис - 5 ст. л., горошок консервований - 150 г, яйця - 3 шт., цибуля зелена - 100 г, майонез - 200 г, зелень петрушки, сіль і перець - за смаком.


Закуска з оселедця з яблуками і сметанним соусом

— 23 квітня 2014 —

500 г слабосолоного оселедця (філе), 1-2 невеликих кисло-солодких яблука, 1 середня  червона цибулина (або 2 невеликих), 2-3 маленьких маринованих огірочка, 300 г жирної сметани (20-30%), 2 ст. л. майонезу, 1 ст. л. білого винного оцту, 4-5 гілочок петрушки, 4-5 пір'їн зеленої цибулі, кріп для подачі.


Свинина, запечена в духовці з картоплею і цибулею

— 23 квітня 2014 —

Картопля - 1 кг, філейна частина свинини - 2 кг, олія рослинна  - 3 ст. л., цибуля ріпчаста - 2 цибулини.
Для пряної пасти: часник - 3 зубки, зелена цибуля - 1 пучок, сіль - за смаком, перець запашний мелений, чебрець і сушений імбир - по 1 ч. л., олія рослинна  - 2 ст. л.


Вареники з печінкою і картоплею

— 9 квітня 2014 —

Для тіста: 2 скл. пшеничного борошна, 1 куряче яйце, питна холодна вода приблизно 1/2 склянки (тісто має бути не дуже крутим), сіль - за смаком.
Для начинки: 5-6 великих картоплин, 1 цибулина, 200 г печінки, сіль - за смаком. 
Для заправлення: сметана.


Хічини

— 9 квітня 2014 —

Тісто: 250 г води, 250 г молока, 25 г пресованих дріжджів, 1 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 100 г рослинної олії або маргарину, борошна, скільки ввійде. 
Начинка: 50% адигейський сир, 50% картопля варена в мундирі.


Олів'є «Вишуканість»

— 9 квітня 2014 —

Картопля - 300 г, куряче м'ясо - 200 г, мариновані гриби - 200 г, яйця - 4 шт., огірок свіжий - 100 г, сіль, перець чорний мелений - за смаком. 
Для соусу: сметана - 100-150 мл, лимон - 1 шт., цукрова пудра (можна без неї) - 2 ч. л., сіль, перець мелений червоний або чорний, гвоздика - за смаком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс