Кулінарія
Гливи в часниковому маринаді
— 29 квітня 2014 —
500 г глив, 2 часточки часнику, 1 пучок петрушки, 2 столові ложки оцту, сіль, перець, рослинна олія.
Картопляні палички з сиром
— 23 квітня 2014 —
5 середніх варених картоплин, 2 яйця, 100 г панірувальних сухарів, 100 г твердого сиру, рослинна олія (для смаження), чорний мелений перець, сіль.
Апельсиновий хліб
— 23 квітня 2014 —
400 г борошна, 50 г + 6 ст.л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1 пакетик сухих дріжджів (або 12 г свіжих), 1/2 ч. л. солі, 60 г + 80 г м'якого вершкового масла, 80 мл молока + 50 мл води, 2 яйця, 2 апельсини, 150 г ізюму, 1 ч. л. меленої кориці.
Для глазурі: 125 г цукрової пудри, 2 ст. л. води.
Салат «Херсонський» з язиком
— 23 квітня 2014 —
Язик - 300 г, рис - 5 ст. л., горошок консервований - 150 г, яйця - 3 шт., цибуля зелена - 100 г, майонез - 200 г, зелень петрушки, сіль і перець - за смаком.
Закуска з оселедця з яблуками і сметанним соусом
— 23 квітня 2014 —
500 г слабосолоного оселедця (філе), 1-2 невеликих кисло-солодких яблука, 1 середня червона цибулина (або 2 невеликих), 2-3 маленьких маринованих огірочка, 300 г жирної сметани (20-30%), 2 ст. л. майонезу, 1 ст. л. білого винного оцту, 4-5 гілочок петрушки, 4-5 пір'їн зеленої цибулі, кріп для подачі.
Свинина, запечена в духовці з картоплею і цибулею
— 23 квітня 2014 —
Картопля - 1 кг, філейна частина свинини - 2 кг, олія рослинна - 3 ст. л., цибуля ріпчаста - 2 цибулини.
Для пряної пасти: часник - 3 зубки, зелена цибуля - 1 пучок, сіль - за смаком, перець запашний мелений, чебрець і сушений імбир - по 1 ч. л., олія рослинна - 2 ст. л.
Вареники з печінкою і картоплею
— 9 квітня 2014 —
Для тіста: 2 скл. пшеничного борошна, 1 куряче яйце, питна холодна вода приблизно 1/2 склянки (тісто має бути не дуже крутим), сіль - за смаком.
Для начинки: 5-6 великих картоплин, 1 цибулина, 200 г печінки, сіль - за смаком.
Для заправлення: сметана.
Хічини
— 9 квітня 2014 —
Тісто: 250 г води, 250 г молока, 25 г пресованих дріжджів, 1 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 100 г рослинної олії або маргарину, борошна, скільки ввійде.
Начинка: 50% адигейський сир, 50% картопля варена в мундирі.
Олів'є «Вишуканість»
— 9 квітня 2014 —
Картопля - 300 г, куряче м'ясо - 200 г, мариновані гриби - 200 г, яйця - 4 шт., огірок свіжий - 100 г, сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для соусу: сметана - 100-150 мл, лимон - 1 шт., цукрова пудра (можна без неї) - 2 ч. л., сіль, перець мелений червоний або чорний, гвоздика - за смаком.
1 | ... | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 |