Кулінарія

Полуничний лікер

— 16 червня 2016 —

0,5 кг спілої, солодкої полуниці; 0,5 л горілки або спирту, розведеного до 40-45%; 250-300 г цукру; половина великого лимона; 200 мл вистояної води.


Кошики з фаршу з овочами

— 16 червня 2016 —

Фарш свинячо- яловичий - 400 г, бекон - 4 смужки, помідори чері - 4 шт., сир твердий - 50 г, олія маслинова - 2 ст. л., цибуля ріпчаста - 2 шт. (1 у фарш, 1 у начинку), морква - 1 шт., перець болгарський - 1 шт., сіль - за смаком, чорний перець - за смаком.


Страви з молодої картоплі

— 16 червня 2016 —

Сезон молодої картоплі - червень. Саме в цей час картопля особливо багата вітамінами й мікроелементами. Кілька бульб молодої картоплі можуть забезпечити організм добовою нормою вітаміну С, а також вітамінами групи В і Р. Завдяки високому вмісту калію картопля сприяє виведенню з організму води й регулюванню обмінних процесів.


Пиріг з заварним кремом

— 8 червня 2016 —

Для тіста: 1 яйце, 2 ст. л. сметани, 180 г вершкового масла, 150 г цукру, 0,5 ч. л. розпушувача, щіпка солі, 360 г борошна. Для крему: 350 мл молока, 1 яйце, 2 ст. л. крохмалю, 4 ст. л. цукру, 1/3 ч. л. ваніліну. 2 великих яблука, цукрова пудра для посипання.


Заливний пиріг з молодою капустою

— 8 червня 2016 —

Для начинки: 450-500 г молодої білокачанної капусти, 3 яйця, зварених вкруту, невеликий пучок кропу, сіль, чорний мелений перець - за смаком, трохи чебрецю або кінзи.
Для тіста: 200 мл кефіру, 200 мл сметани, 160 г вершкового масла, 2 яйця, 2 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 280 г борошна, 1,5-2 ч. л. розпушувача, панірувальні сухарі.


Холодник на квасі

— 8 червня 2016 —

2 картоплини, 1 пучок зеленої цибулі, кріп - за смаком, 1/2 пучка петрушки, 2 яйця, 6 редисок, 2 огірки, 1 л квасу, 400 г шинки, сіль - за смаком.


Шоколадні палички

— 8 червня 2016 —

115 г розм'якшеного масла, 55 г цукрової пудри, 125 г борошна, 1 ст. л. какао порошку, 100 г шоколаду.


Кабачки на вашому столі

— 8 червня 2016 —

Страви з кабачків смачні, корисні та легекі в готуванні. Кабачки варять, смажать, запікають і готують на грилі. З кабачків можна зробити оладки, котлети, ікру.


Манник з вишнею

— 6 червня 2016 —

Яйце - 3 шт., крупа манна - 150 г, йогурт - 150 мл (натуральний), цукор - 150 г, масло вершкове - 100 г, вишня - 500 г, лимон - 1 шт., борошно - 2 ст. л., розпушувач тіста - 1 ч. л.


Запечена картопля "Тартифлетт"

— 6 червня 2016 —

Маслинова олія - 50 мл, здрібнена ріпчаста цибуля - 1 шт., бекон, нарізаний тонкою соломкою - 100 г, сухе біле вино - 125 мл, картопля, нарізана кубиками - 6 шт., вершки - 100 мл, ропний сир (наприклад, бринза, адигейський сир) - 250 г, чебрець - для прикраси.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс