Кулінарія

Сало в цибульній лушпайці

— 5 березня 2014 —

Свиняче сало з прошарками м'яса - 1 кг, цибульна лушпайка, сіль - 3 ст. л., лавровий лист - 10 шт., часник (головка) - 1 шт., чорний перець, червоний перець - за смаком.


Смачна рибка

— 5 березня 2014 —

Смачна рибка


Салат з тунцем

— 26 лютого 2014 —

1 банка тунця, 150 г рису (круглого), 1 середній огірок, 1 цибулина, 1/2 лимона, 70 г сиру (будь-якого твердого), 3 яйця, майонез, сіль, перець - за смаком.


Пиріг «Курячо-грибний жульєн»

— 26 лютого 2014 —

Для тіста: 1 скл. борошна, 1 яйце, 120 г масла вершкового, 50 г сиру, щіпка солі.
Для начинки: 500 г грибів, 1 куряча грудинка, 150 г сметани, 150 г вершків, 1 ст. л. борошна або крохмалю, 1 цибуля ріпчаста, 150 г сиру, зелень, сіль, перець.


Львівський сирник

— 26 лютого 2014 —

Сир - 500 г; цукор - 2/3 склянки; яйця - 3 шт.; цедра лимона - 1 шт.; крохмаль - 1 ст. л.; в’ялена журавлина. 
Для штрейзеля: вершкове масло - 80 г; цукор - 1/3 скл.; борошно - 2/3 скл.; какао - 2 ст. л.


Як потрібно харчуватися під час Великого посту?

— 26 лютого 2014 —

Ось і закінчується Масляна і, хоча на наших столах ще млинці та усяка висококалорійна смакота, але, як прийнято говорити в народі: «Не все коту Масниця - прийде й Великий піст».


Простий і смачний торт

— 19 лютого 2014 —

Борошно - 500 г, цукор - 200 г, мед - 100 г, яйця - 2 шт. , вершкове масло - 120 г, розпушувач - 1 ст. л.
Для крему: згущенка варена - 400 г, вершкове масло - 200 г, мигдальні пелюстки - 100 г.


Салат «Марсель»

— 19 лютого 2014 —

2 курячих філе, 200 г твердого сиру, 4 яйця, 3/4 скл. солодкого чорносливу без кісточок, 1 зубок часнику, 200 г готової пряної моркви по-корейськи, 1/3 скл. здрібнених волоських горіхів, 350 г майонезу, сіль, чорний мелений перець - за смаком, пучок петрушки.


Човники з картоплі

— 19 лютого 2014 —

2 великі картоплини відварені у мундирі, 1 ст. л. вершкового масла, 2 яйця, 2-3 смужки бекону/шинки, обсмажити й дрібно нарізати, зелена цибуля, нарізати дрібно, 3 ст. л. тертого сиру, зелень - за смаком.


Особливості масляного столу

— 19 лютого 2014 —

На Масляну вже не можна їсти м'ясо, але ще дозволена риба і молочні продукти (тому цей тиждень називають Сирним). Вони й складають основу масляного частування.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс