Кулінарія

Вибираємо огірки для консервування

— 10 липня 2013 —

Часто молоді хазяєчки задаються питанням: «Як правильно вибрати огірки, щоб вони вийшли й смачними, і хрусткими?» Як і в будь-якій іншій справі, тут є свої секрети, які ми зараз будемо розсекречувати.


Мільфей з помідора з моцарелою

— 10 липня 2013 —

4 великих помідори, 4 великих кульки моцарели, 1 невеликий солодкий перець, 100 г маслин, 2 ст. л. кедрових (або інших) горішків, листя базиліку, 1 ст. л. маслинової олії, сіль і мелений солодкий перець - за смаком.


Холодний огірковий суп із зеленню

— 10 липня 2013 —

250 г сметани, невеликий пучок зеленого базиліку (тільки листя), невеликий пучок м'яти (тільки листя), 6-8 пір'їн зеленої цибулі, 1 довгий тепличний огірок (або 4-5 звичайних ґрунтових), 250 мл води, сік половини невеликого лимона,  1/2 ч. л. гострого соусу (наприклад, табаско, але можна використати більш доступні аналоги), сіль - за смаком, тонкі скибочки огірка для прикраси.


Сирники з абрикосами

— 3 липня 2013 —

Сир - 250 г, борошно - 0,5 скл., яйця - 2 шт. (відокремити білки від жовтків), 80 г цукру + 20 г ванільного цукру, сметана - 2 ст. л. (якщо сир сухуватий), абрикоси - 6 шт. (великі), цукрова пудра для посипання - 1 ч. л., масло вершкове, сухарі.


Зелений соус

— 3 липня 2013 —

Великий пучок трав (кріп, петрушка, зелена цибуля, шпинат, базилік, орегано і т.д.), 250 г сметани, 3 зварених вкруту яйця, 3 ст. л. білого винного оцту, 6 ст. л. рослинної (соняшникової, маслинової) олії, 1 ст. л. гірчиці, сіль, перець, цукор.


Хаш браун

— 3 липня 2013 —

Хаш браун традиційно готують американські домогосподарки на сніданок. Страва настільки проста і швидка, що полюбилася в усьому світі. Нам же вона відома з меню Макдональдсу. 


Ох, ці кабачки!

— 3 липня 2013 —

Прийшов час кабачків. Важливо, що вони майже найпершими з літніх овочів різноманітять наш стіл і збагачують нас корисними речовинами такими як калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, а також органічними кислотами й білком. Більше того, речовини, які містяться в кабачках, попереджають ожиріння та блокують накопичення в організмі холестерину. А це для багатьох з нас - має важливе значення!


Малинові вечори, чорничні ночі: готуємо десерти з ягід

— 3 липня 2013 —

Почалася ягідна пора - самий час готувати легкі, вишукані та ніжні десерти з ягід: солодкі супи, повітряні пироги, літні шарлотки й клафути, суфле, пудинги, муси, парфе, усілякі джеми та приголомшливо смачне морозиво, сорбе або граніту.


Баклажани в аджиці

— 26 червня 2013 —

1,5 кг стиглих помідорів, 2 невеликих гірких перці, 1 кг баклажанів, 1 кг різнобарвного солодкого перцю, 1 велика головка часнику, 9 ч. л. столового оцту (9%), 1,5 ст. л. солі, 100 г цукру, 75-80 г рослинної олії.


Салат з тунцем і свіжими овочами

— 26 червня 2013 —

1 банка тунця консервованого у власному соку, 50 г салатних листочків, 1 огірок, 2 помідори, 50 г оливок без кісточок, 1-2 ст. л. лимонного соку, 3-4 ст. л. маслинової олії, сіль, чорний мелений перець - за смаком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс