Кулінарія

Ечпочмак (татарські пироги)

— 20 січня 2016 —

Тісто: борошно - 850 г, молоко - 500 мл, яйця - 2 шт., дріжджі (сухі) - 5 г, масло вершкове - 70 г, олія соняшникова - 1 ст. л., сіль - 1 ч. л., цукор - 1 ст. л.
Начинка: яловичина - 800 г, картопля (велика) - 6 шт., цибуля ріпчаста - 4-5 шт., сіль, перець - за смаком, бульйон яловичий - 0,5 л., яйце  - 1 шт.


Вершковий сир зі сметани та кефіру

— 20 січня 2016 —

500 г сметани 20% жирності, 500 г кефіру 2,5 % жирності, 1 ч. л. солі.


Грибний суп-пюре з печериць

— 20 січня 2016 —

Печериці - 500 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., картопля - 2 шт., часник - 2 зубки, бульйон м'ясний - 1 л, вершки - 1 склянка (жирні), сіль, перець - за смаком, олія рослинна - 3 ст. л.


Бостонський кремовий торт

— 20 січня 2016 —

Борошно - 125 г, яйце - 4 шт., цукор - 150 г, розпушувач - 1 ч. л., лимонний сік - 1 ч. л., рослинна олія - 3 ст. л., 
Для крему: молоко - 500 мл, яйце - 2 шт., цукор - 100 г, крохмаль - 30 г, ваніль, вершкове масло - 50 г.
Глазур: вершки - 50 мл, шоколад - 200 г.


Крутимо рулети

— 20 січня 2016 —

М'ясні рулети справедливо вважаються вершиною кулінарної вишуканості та майстерності. Але ніщо не зупинить істинного цінителя прекрасного від кулінарії. Уявіть, як будуть задоволені ваші домочадці, отримавши порцію не просто м'яса, а шматочок незвичайного, ніжного рулету.


Торт «Бідний єврей»

— 13 січня 2016 —

Для коржів: 6 яєць, 270 г цукру, 225 г борошна, 50 г волоських горіхів, 70 г кураги, 30 г маку.
Для крему: 400 г вареної згущенки, 200 г вершкового масла кімнатної температури, 300 г сметани 27-30%, максимально густої, 200 мл простого цукрового сиропу для просочення (вода й цукор навпіл за вагою).


Цибульний пиріг

— 13 січня 2016 —

Борошно - 500 г, олія рослинна - 150-200 мл, яйце - 1 шт., сіль.
Начинка: 3 великі цибулини, 200 г сметани, 3-4 яйця, сіль, перець.


Пиріг з фрикадельками

— 13 січня 2016 —

Для початку робимо фрикадельки з 400-500 г фаршу за улюбленим рецептом (наприклад, індичий фарш + цибуля + сіль перець + 1 ст. л. майонезу + 2 ст. л. панірувальних сухарів), добре вимішуємо. Підготовляємо кульки завбільшки з волоський горіх і ставимо в морозилку хвилин на 10-15 (щоб добре входили в тісто).


Журавлина на вашому столі

— 13 січня 2016 —

Журавлина на вашому столі


Американський гарбузовий пиріг

— 6 січня 2016 —

Для тіста: борошно - 210 г, вершкове масло - 150 г, сіль - 1/4 ч. л., крижана вода - 3 ст. л.
Для начинки: гарбуз - 450 г, цукор - 150 г, яйце - 3 шт., згущенка - 1 банка, кориця мелена - 1 ч. л., сіль - 1/2 ч. л., мускатний горіх, гвоздика, сухий імбир (мелені) - кожного по 1/4 ч. л.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс