Кулінарія

Страви з бобових - повноцінна заміна м'ясу

— 9 квітня 2014 —

У православних триває Великий піст і повноцінною заміною м'яса повноправно вважаються страви з бобових. Лікарі-дієтологи говорять нам, що рослинний білок набагато корисніший для нашого організму, чим тваринний, особливо для людей у віці.


Нарізний пиріг на вареній згущенці

— 2 квітня 2014 —

4 жовтки, 100 г цукру, 100 г рослинної олії, 1 банка (380-400 г) вареної згущенки, 180 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 150 г волоських горіхів.


Рибне азу

— 2 квітня 2014 —

Риба філе - 700 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., картопля - 2-3 шт., помідор - 1 шт., огірок солоний - 3 шт., морква - 1 шт., часник - 3 зуб., зелень - за смаком, лавровий лист - 1 шт., перець чорний мелений, спеції до риби - 0,5 ч. л., сіль - за смаком, бульйон - 100 мл, олія рослинна - 50 мл.


Курячі грудинки «по-французьки»

— 2 квітня 2014 —

Куряче філе - 500 г, сир - 100 г, сметана - 4 ст. л. майонез - 4 ст. л., печериці - 200 г, ріпчаста цибуля - 1 шт., вершки - 100 г, сіль, перець - за смаком, вершкове масло - для смаження.


Паста з креветками

— 2 квітня 2014 —

225 г великих креветок, розморозити, почистити, 2 ч. л. лимонної цедри, 1 щіпка меленого червоного перцю, по 1 гілочці свіжого чебрецю й орегано, зняти листя і нарубати, 2 листки базиліку, порвати, 2 ст. л. маслинової олії, 2 зубки часнику, видавити, 150-180 г помідорів-черрі, нарізати навпіл, 120 г шпинату, 2 ст. л. лимонного соку, 225 г локшини, морська сіль, мелений перець.


Готуємо страви з печінки

— 2 квітня 2014 —

У печінці дуже багато повноцінних білків, до складу яких входять такі важливі елементи, як залізо і мідь, причому у формі, що легко засвоюється.


Салат з буряком і квасолею

— 26 березня 2014 —

Банка квасолі у власному соку (200-250 г); мариновані огірочки - 2-3 шт.; цибулина - 1 велика; 1 середній буряк; пачка сухарів з будь-яким смаком; рослинна олія. 


М'ясо в горщиках у духовці

— 26 березня 2014 —

Свинина безкісткова - 0,9 кг, картопля - 6-8 шт., морква - 2 шт., цибуля - 3 шт., перець болгарський червоний - 1 шт., кріп - 1 пучок, сухий базилік - 1-2 ч. л., сумах - 0,5 ч. л., перець запашний мелений - 0,3 ч. л., сіль - за смаком, окріп, тісто за смаком і бажанням - 1 кг. 


Легка печеня з грибами

— 26 березня 2014 —

10-15 печериць, 4-5 картоплин, 1 морквина, 3-4 зубки часнику, сметана, паприка, чорний перець, сіль - за смаком.


Брецелі

— 26 березня 2014 —

Брецелі - це баварські кренделі, традиційна закуска до пива на народних гулянках і пивних фестивалях на кшталт Октоберфеста. Ці кренделі мають характерний рудувато-коричневий насичений колір - такий ефект досягається за рахунок занурення сирих брецелей у содовий розчин (лауге).



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс