Кулінарія

Східний пиріг

— 27 листопада 2013 —

800 г борошна, 1 яйце, 2 склянки холодної води, 1/2 чайної ложки солі, 400 г очищених горіхів, 2 склянки родзинок, 300 г пряженого масла, 2 склянки цукру.


Свинячий окіст, запечений у беконі з розмарином

— 27 листопада 2013 —

600 г свинячого окосту цільним шматком, 2 ст. л. нарубаного свіжого розмарину + 3-4 цілі гілочки, 150 г бекону, 10 маленьких цибулин у лушпайці (зняти тільки верхній шар), 10 г вершкового масла, 1 ч. л. борошна, 250 мл курячого бульйону, сіль і мелений чорний перець - за смаком.


М'ясний кекс

— 20 листопада 2013 —

Копчене м'ясо (ковбаса) - 350 г, квасоля варена (або консервована) - 400 г, сир - 100 г, сметана - 100 г, майонез - 100 г, яйця - 3 шт., борошно - 1 скл., сода гашена - 1 ч.л., зелень.


Бісквітне печиво савоярді

— 20 листопада 2013 —

3 яйця, 100 г цукру, 90 г борошна, сіль, 20 г вершкового масла, 30 г цукрової пудри.


Тефтельки в духовці

— 20 листопада 2013 —

500 г фаршу, півсклянки рису, 1 невелика цибулина, 1 куряче яйце, борошно, сіль, спеції, перець - за смаком.
Для соусу: 3 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки томатної пасти, 1 цибулина, 1 морквина, пара зубків часнику, рослинна олія, сіль, перець, спеції - за смаком.


Готуємо паштети

— 20 листопада 2013 —

Паштети - відмінна закуска, яку можна готувати на кожний день і до святкового столу. Вони дуже зручні в готуванні та різноманітні на смак. Паштети можна приготувати з оселедця, сиру, печінки з оселедцем, сиру з оселедцем, з копченої тріски, із бринзи зі шпротами, з картоплі та кільок. Більш поширені паштети з м'яса та печінки.


Бісквітний рулет з бананами

— 20 листопада 2013 —

Яйця – 4-5 шт., цукор – 1 склянка (200 мл), борошно – 1 склянка, чай або кава для змочування – півсклянки, алкоголь (горілка, коньяк) – 3 ст. ложки, масло вершкове – 200 г, варена згущенка – 1 бляшана баночка (380 г), 3-4 банани, плитка шоколаду.


Картопляний рулет з куркою та грибами

— 20 листопада 2013 —

200 г курячого філе; 250-300 г свіжих грибів; 2 середніх цибулини; 2 склянки борошна; зелень петрушки, кропу; 7-8 середніх картоплин; три яйця (два – у тісто, одне – для змазування); трохи рослинної олії, сіль за смаком; ложка вершкового масла; насіння кмину, кунжуту.


Тістечко «Білочка»

— 13 листопада 2013 —

Корж: 2 яйця, 0,5 скл. цукру, 100 г чорного ізюму (прокрутити через м'ясорубку), 0,5 скл. молока, 1 ч. л. соди гашена оцтом, трохи менше 1 скл. борошна.
Крем: 1 скл. жирних вершків, 0,5 банки згущенки, мелений фундук - за бажанням.


Швидкі мариновані печериці

— 13 листопада 2013 —

500 г свіжих печериць, 3 зубки часнику, 1 ріпчаста цибулина середнього розміру, 1/2 червоного болгарського перцю, нарізаного кубиками.
Для маринаду: 1 л води, лавровий лист -1 шт., чорний перець горошком - 5 зерен, сушений майоран, столовий оцет 9% - 80 мл, сіль - 1,5 ч. л., цукор - 1 ст. л., 1 ст. л. маслинової олії. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс