Кулінарія

Пироги з яблуками

— 1 жовтня 2014 —

Рецепти яблучних пирогів нескінченно різноманітні. Щоб довго не стояти біля плити, коли сад так і кличе на прогулянку, ми підібрали найпростіші та смачні рецепти десертів з яблуками. Не тільки шарлотки, штруделі, ватрушки, відкриті літні пироги - навіть яблучна піца у будь-якої господарки за нашими порадами вийде легко і швидко.


Кекс із чорним виноградом

— 24 вересня 2014 —

2 великі яйця кімнатної температури, 135 г цукру, 4 ст. л. несолоного вершкового масла  і ще трохи для змазування, 1/4  скл. маслинової олії, 1/3 скл. молока, 1/2 ч. л. екстракту ванілі, 200 г борошна, 3/4 ч. л. розпушувача, щіпка морської солі,  цедра 1 великого або 2 маленьких лимонів, цедра 1 великого апельсина, 300 г чорного винограду, посипаного цукром, цукрова пудра - за бажанням.


Тефтельки у вершково-грибному соусі

— 24 вересня 2014 —

Яйце - 1 шт., цибуля ріпчаста (1 шт. у фарш, 1 шт. у соус) - 2 шт., гриби (будь-які) - 200 г, перець чорний, сіль, рис - 200 г, олія рослинна - 4 ст. л., фарш м'ясний - 500 г, сир твердий - 50 г, вершки (жирність 10-20%) - 200 мл.


Гречаний суп із грибами й галушками

— 24 вересня 2014 —

Куряча грудинка, 2,5-3 літри води, 250 г печериць, 1/2 склянки гречки, 1 цибулина, 1 невелика морква, цибуля порей, 1 лавровий лист, зелень петрушки - невеликий пучок, сіль - за смаком.
Для галушок: 2-3 картоплі невеликих, 1 яйце, 3-4 ст. ложки борошна, щіпка солі.


Кілька рецептів із чорної бузини

— 24 вересня 2014 —

Кілька рецептів із чорної бузини


Особливий суп для звичайного обіду і святкового столу

— 24 вересня 2014 —

Солянка - суп особливий. По-перше, вона може служити першою стравою на обідньому столі. А по-друге, це мабуть єдиний суп, який можна подати й у свято як гарячу страву.


Голубці з куркою і грибами

— 18 вересня 2014 —

300 г курячого філе, 1/2 скл. рису, 1 невелика морквина, 1 цибулина, 1 часточка часнику, 3 помідори (або 2 ст. л. томатної пасти), 300 г сметани, 1 качан капусти, 5-6 печериць, 2 ст. л. рослинної олії, масло вершкове, для змазування формочек, сіль, перець - за смаком.


20 начинок для лаваша

— 18 вересня 2014 —

20 начинок для лаваша


Скумбрія, запечена в духовці «Вершковий човник»

— 18 вересня 2014 —

Свіжоморожена невипатрана або свіжа скумбрія, цибулина, будь-які овочі (наприклад, цвітна капуста, стручкова й біла квасоля), 100 мл 20%-вих вершків, печериці, 50-70 г сиру, 1-2 ст. л. лимонного соку, вершкове масло, зелень, сіль, перець - за смаком.


Кілька причин поласувати виноградом

— 18 вересня 2014 —

Виноград - одні з найсмачніших ласощів кінця літа -початку осені. У чому ж користь винограду для здоров'я людини? Скільки можна їсти винограду без шкоди для талії? Який виноград корисніший? Спробуємо розібратися.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс