Кулінарія
Горбуша з рисом у духовці
— 3 березня 2016 —
1 кг філе горбуші, 400 г рису, 150 г сиру твердих сортів, 2 моркви, 2 цибулини, 3 ст. л. сметани або майонезу, сіль, спеції до риби - за смаком, рослинна олія для смаження.
Сирні перепічки з різними начинками
— 3 березня 2016 —
1 скл. кефіру або йогурту, 1 скл. тертого твердого сиру (можна суміш сирів), 2 скл. борошна, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. соди, рослинна олія для смаження;
для начинки: пучок зелені на свій смак, копчена грудинка або шинка або ковбаса, жменя тертого сиру.
Курячі котлети по-угорськи
— 3 березня 2016 —
Філе курячих грудинок - 1 кг, петрушка - 25 г, панірувальні сухарі - 30 г, картопля варена - 115 г, яйця - 2 шт., сіль і перець - за смаком, часник - 25 г, окріп - 250 мл, масло вершкове - 60 г, борошно - 15 г, грибний порошок з білих грибів - 1 ст. л., панірувальні сухарі - за смаком, олія рослинна.
Багет запечений з ковбасою
— 3 березня 2016 —
Багет - 0,5 шт., сир твердий - 50 г, сирок плавлений - 1 шт., гірчиця солодка - 1 ч. л., часник - 2 зуб., цибуля зелена - 1 шт., помідор - 1 шт., сметана - 2 ст. л., ковбаса копчена - за смаком, 3-4 скибочки, петрушка свіжа - 0,5 пуч.
Печемо млинці на Масницю
— 3 березня 2016 —
На Масницю вже не можна їсти м'ясо, але ще дозволена риба й молочні продукти. Весь тиждень треба їсти млинці, причому всі дні мають особливе значення. В один день варто пригощати зовиць, в іншій - відправитися в гості і т.д. Млинці не вийде замінити тістечками й круасанами. Вони - частина ритуалу, часточка Сонця, що призивається на холодну землю. Відповідно до повір'їв, хто не зустрів гідно Масницю весь рік проживе нещасним і замерзлим.
Котлетки під шубкою
— 25 лютого 2016 —
Фарш (з індички) - 1 кг, яйце - 2 шт., батон (білий, без скоринки) - 0,5 шт., майонез - 2 ст. л., молоко - 120 мл, сіль, перець, сир твердий - 250 г, масло вершкове - 50 г, помідор - 2 шт., олія рослинна.
Бананово-арахісові кекси
— 25 лютого 2016 —
1 спілий банан (близько 150 г в очищеному вигляді), 150 г арахісового масла (пасти), 50 мл рослинної олії, 1 яйце, 125 г цукру, 50 мл кефіру або нежирної сметани, 225 г борошна, 2/3 ч. л. розпушувача, 1/4 ч. л. соди.
Для посипання: 30 г смаженого арахісу, 50 г цукру.
Жюльєн з куркою та грибами
— 25 лютого 2016 —
500 г курячого філе, 300 г печериць, 200 г цибулі, 200 г сиру (твердого), 300 г вершків (15-25%) або сметани, 2 ст. л. борошна, сіль, перець, рослинна олія.
Свинина запечена
— 25 лютого 2016 —
Філейна частина свинини - 2 кг, часник - 6-7 зубків, приправа до гриля - 1 ст. л., гостра приправа до м'яса - 1 ст. л., сіль - за смаком.
Піца: страва, що нагадує італійське сонце
— 25 лютого 2016 —
Піца - одна з найпопулярніших італійських страв. Це круглий корж із тіста з начинкою, запечений в печі.
1 | ... | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | ... | 220 |