Кулінарія

Курка з броколі і морквою, тушкована у вершках

— 26 листопада 2014 —

300 г курячого філе, 200 г замороженої капусти броколі, 120 г моркви, 1 ст. ложка вершкового сиру, 1 ст. ложка соєвого соусу,  1 ст. ложка бальзамічного оцту, 1 зубок часнику, 120 г вершків 10% жирності, італійські трави, сіль і перець за смаком.


Як незвичайно приготувати картоплю

— 26 листопада 2014 —

Картопляні страви увійшли в раціон європейських народів порівняно недавно. Тільки після відкриття Колумбом Америки картопля разом з томатами та кукурудзою потрапила на європейські ринки. Перші записані рецепти з'явилися лише в 1604 році в кулінарній книзі, що належить перу Ланселота де Касто, кухаря князів-єпископів Льєжа.


Сирні пончики

— 19 листопада 2014 —

250 г сиру, 3 яйця, 8 ст. ложок борошна, 3 ст. ложки цукру, 1/2 ч. ложки соди, 1/2 ч. ложки солі, цукрова пудра з ваніллю, рослинна рафінована олія без запаху.


Японський картопляний суп-пюре

— 19 листопада 2014 —

500 г картоплі, 500 г м'ясного бульйону, 2 ст. ложки соєвого соусу, 100 г сметани, 100 г вершків, 50 г верш. масла, сіль і перець, 300 г білого хліба.


Мексиканський квасолевий суп

— 19 листопада 2014 —

175 г червоної квасолі, 1,25 л води, 1 цибулина, 175 г моркви, 2 зубки часнику, зовсім трохи перцю чилі, 2 помідори, 1 л овочевого бульйону, 2 стебла селери, 1 ст. ложка рубаної петрушки або коріандру, сіль і перець за смаком.


Вірменський суп кололак

— 19 листопада 2014 —

300 г яловичини з кістками, 2 ст. ложки рису, 2 ст. ложки пшеничної крупи, 1 цибулина, 2 картоплини, 1 куряче яйце, 1 ст. ложка томатної пасти, 1 ст. ложка росл. олії, 2 лаврових листи, пучок петрушки, 5 шт. перцю горошком, сіль і паприка за смаком.


Як насправді готують м'ясо по-французьки

— 19 листопада 2014 —

Любите м'ясо по-французьки і часто готуєте його для родини? Тим часом страва з непривабливим зовнішнім виглядом і сумнівними живильними властивостями не має нічого спільного із французькою кухнею. Це така ж «французька» страва, як сучасний салат олів'є.


Картопляні зрази з грибами

— 12 листопада 2014 —

Для картопляного тіста: 5-7 середніх картоплин, 1 яйце, сіль, мелений чорний перець - за смаком, 4 ст. л. борошна + на обвалювання.
Для грибної начинки: 150 г свіжих печериць, 1 невелика цибулинка, сіль, перець - за смаком. 
Соняшникова олія для обсмажування.


Печеня з гарбузом

— 12 листопада 2014 —

Свинина - 0,5 кг, цілий маленький гарбуз або половина середнього, морквина - 1 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., сіль - за смаком, перець мелений чорний - 1/2 ч. л., олія соняшникова, зелень петрушки, кропу, 2-3 скл. води.


Лазанья: секрети готування

— 12 листопада 2014 —

Лазанья - італійська страва, популярна в усьому світі, що готується з листів тіста, перекладених начинкою, политих соусом і посипаних сиром. Існує багато різноманітних варіантів готування лазаньї. Начинкою для лазаньї може бути як м'ясний фарш, так і різні ковбасні вироби, овочі, морепродукти та навіть фрукти і ягоди (для готування солодких варіантів).



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс