Кулінарія
Горіхове печиво із джемом
— 14 травня 2021 —
Вершкове масло - 110 г, ванільний екстракт - 1/2 ч. л., варення/джем (на свій смак) - 1/2 ст., борошно - 140 г, горіхи (вибирайте на свій смак - волоські, фісташки, мигдаль або суміш) - 100 г, цукор - 50 г, яйце - 1 шт.
Меренговий рулет
— 14 травня 2021 —
Для меренги: 8 білків (вагою 270 г), 400 г дрібного цукру, щіпка солі, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Для крему: 200 мл жирних вершків (якщо тваринні, то не менш 35% жирності).
Булгур з індичкою й чорносливом
— 7 травня 2021 —
Філе індички - 350 г, цибуля - 2 шт., часник - 2 зубки, велика морква - 1 шт., чорнослив - 80 г, рослинна олія - 1 ст. л., мелений червоний перець - 1/2 ч. л., мелений чорний перець - 1/2 ч. л., зіра - 1/2 ч. л., куркума - 1/2 ч. л., сіль - за смаком, вода - 500-600 мл.
Свинячий рулет з яблуками й журавлиною
— 7 травня 2021 —
Свиняча корейка без кісток - 1 кг 360 г, сіль, перець - за смаком, грінки із пряностями - 1 ст., курячий бульйон - 1/2 ст., нарізані зелені яблука - 1 ст., сушена журавлина - 1/3 ст., смажені волоські горіхи, нарізані - 1/3 ст., нарізана цибуля-шалот - 1/4 ст., кленовий сироп - 2 ст. л., нарізаний розмарин - 1 ст. л.
Минтай у сметанному соусі
— 7 травня 2021 —
Свіжоморожений минтай - 2 шт.; твердий сир - 100 г; сметана жирністю 15-20% - 150 г; куряче яйце - 1 шт.; вода або овочевий бульйон - 250 мл; пшеничне борошно - 40 г; оливкова олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; приправа для риби - 1 ч. л.; свіжий кріп - 1 пучок.
Черемша по-корейські
— 7 травня 2021 —
Свіжа черемша - 2 пучка; морква - 1 шт.; гострий перець - 1 стручок; оливкова олія - 50 мл; соєвий соус - 25 мл; винний оцет - 25 мл; приправа для моркви по-корейські - 1 ч. л.; цукор - 1 ч. л.; сіль - 0,5 ч. л.; лавровий лист - 2 шт.; чорний запашний перець - 3 горошини; гвоздика - 2-3 бутончики.
Ангельський бісквіт
— 7 травня 2021 —
Борошно - 140 г, крохмаль - 1 ст. л., цукрова пудра - 300 г, яєчні білки - 12 шт., ванільний екстракт - 1,5 ч. л., винний камінь - 1,5 ч. л., сіль - 1/2 ч. л.
Райндлінг: австрійський великодній пиріг
— 7 травня 2021 —
Райндлінг - здобний рулет з горіхами й попередньо замоченими в ромі або коньяку сухофруктами, який традиційно печуть на Великдень в Австрії.
Що робити, якщо дріжджове тісто не піднялося
— 7 травня 2021 —
Звичайно ж хочеться, щоб тісто вийшло з першого разу, але що робити якщо воно не підійшло? Не засмучуйтеся! Досвідчені хазяєчки радять випробувати три методи.
Що можна приготувати із кропиви
— 6 травня 2021 —
Кропиву багато хто вважає бур’яном, хоча насправді це цілюща трава, яку весною використовують і в кулінарії. В їжу додають кропив’яне листя, частіше - у якості приправи. Її кладуть у супи, салати, разом зі шпинатом, цибулею, ревенем і іншими рослинами використовують як начинку для пирогів.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |