Кулінарія
Аджика з яблуками й помідорами
— 14 вересня 2019 —
Помідори - 2,5 кг, морква - 1 кг, яблука - 1 кг, перець болгарський - 1 кг, часник - 200 г, перець гострий - 2-3 шт., сіль - 0,25 ст., цукор - 1 ст., оцет 3% - 1 ст., олія рослинна - 1 ст.
Чому яйця погано чистяться
— 14 вересня 2019 —
Навіть якщо варити яйця з різних партій однаковий час і після варіння заливати їх холодною водою, чиститися вони можуть по-різному. Багато в чому це залежить від того, наскільки вони свіжі: легше очистити не тільки що знесені яйця, а ті, які пролежали 1-2 тижня.
Курячі «стегенця»
— 8 вересня 2019 —
Начинка: 7 курячих ніжок, сіль, гострий чилі перець, паприка, куркума, 2 часточки часнику, 1 ст. л. рослинної олії, 2 ст. л. плавленого сиру.
Тісто: 250 г борошна, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 1 ч. л. розпушувача тіста, 1 яйце, 150 г сметани, 1 ст. л. рослинної олії.
Яблучні «корони»
— 8 вересня 2019 —
200 г антонівки, 6 г цукрового піску, 50 г олії, цукрова пудра, тісто. Для тіста: 50 г пшеничного борошна, 1 яйце, 50 г молока, 10 г цукрового піску, 20 г вершків.
Ніжний сирний торт
— 8 вересня 2019 —
Тісто: 2 яйця, 200 г кисломолочного сиру, 100 г вершкового масла, 150 г цукру, ванільний цукор, 1 ч. л. розпушувача, 1/3 ч. л. соди, 150 г борошна; крем: 250 г сметани, 200 г кисломолочного сиру, цукор - за смаком.
Сезон «смугастої ягоди»
— 8 вересня 2019 —
Серпень і вересень – справжній рай для любителів кавунів, найбільших і, як багато-хто впевнений, найсмачніших на світі ягід. Кавун – справді, ягода. Але, як стверджують ботаніки, ягода помилкова: він належить до сімейства гарбузових, і його плід науковою мовою називається гарбуз.
Варенуха по стародавньому рецепту
— 24 серпня 2019 —
Сушені фрукти – 150 г, горілка (гарної якості) – 1 л (можна замінити житнім самогоном), мед – 250 г, лавровий лист – 1 шт., шматочок хліба житнього, небагато води й борошна й рослинна олія – 1 ч. л. ( для тіста), імбир, гвоздика, кориця – по 1/2 ч. л., духмяний перець – 2-3 горошини.
Гуцульскій банош
— 24 серпня 2019 —
На 2 хороші порції баношу нам знадобиться: 1,5 склянки (200 г) кукурудзяної крупи дрібно меленої (можна взяти борошно, тоді вершків чи сметани знадобиться менше, оскільки швидше звариться); 500 г вершків або рідкої сметани (зважайте, зі сметани банош виходить кислуватий, якщо такий не любите, обов'язково беріть вершки); сіль, копчене сало або бекон, бринза.
Українська кухня: нам є чим пишатися
— 24 серпня 2019 —
Україна по праву може пишатися тим, що задовольнить смак навіть самого претензійного гурмана. Українське застілля описано багатьма класиками літератури - що й говорити, наш народ розуміється на їжі й відрізняється гостинністю. В українській кухні є традиційні страви, завдяки яким її впізнають. А якщо поглибитися в кулінарні традиції, то найдуться такі назви й рецепти, які вас приємно здивують.
Фрикадельки в листковому тісті
— 4 серпня 2019 —
16 фрикадельок, упаковка листкового тіста, 1 ст. тертого сиру моцарела, 1/2 ст. томатного соусу з базиліком, 2 ст. л. розтопленого вершкового масла, 1 ч. л. італійської приправи, 1/2 ч. л. часникового порошку, 2 ст. л. тертого твердого сиру.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |