Кулінарія
Як сервірувати святковий стіл?
— 28 грудня 2019 —
Білий колір зробіть провідним для всього оформлення столу, наприклад, постеліть скатертину, поставте білі свічки і посуд, але доповніть золотистими, сріблястими предметами або предметами з перламутровим блиском. Адже білий колір - це відмінне, завжди актуальне рішення, яке в Новий рік буде дуже доречним.
Стейки форелі запечені під соусом теріякі
— 28 грудня 2019 —
Стейки форелі - 2 шт. по 250 г; рідкий мед - 1 ст. л.; часник - 1-2 зубчики; соєвий соус - 50 мл; оливкова олія - 1 ст. л.; вода - 50 мл; винний оцет 6% - 1 ст. л.; картопляний крохмаль - 2 ч. л. без гірки; мелений імбир - 1 ч. л.; цукор - 1 ст. л.; зелена цибуля і насіння кунжуту для прикраси.
Імбирне пряникове тісто
— 28 грудня 2019 —
1 ст. л. меленого імбиру, 1 ст. л. кориці, цедра 1 апельсина й лимона, 1/2 ч. л. мускатного горіха, 450 г борошна, 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. розпушувача, 120 г вершкового масла, 220 г цукру, 100 г меду, 2 яйця.
Мандариновий лукум
— 28 грудня 2019 —
Сік мандаринів - 400 мл; цукор - 3 ст. л.; крохмаль - 3 ст. л.; вершкове масло - 1 ст. л. з гіркою; для обсипання — кокосова стружка.
Готуємо до свята: салати для новорічного стола
— 28 грудня 2019 —
Салати - одна із самих улюблених закусок на святковому столі. Їх обов’язково повинно бути декілька. У кожної господарки є безліч рецептів, але іноді хочеться різноманітності, хочеться привнести щось нове. Крім самих улюблених і традиційних салатів: «Олів’є», «Оселедець під шубою», «Цезар», ваш новорічний стіл також прикрасять салати, приготовлені по наступних рецептах. І якщо у вас велика родина, можете збільшувати всі інгредієнти вдвічі або втроє.
Курячі тефтельки з булгуром
— 13 грудня 2019 —
Куряче філе - 600 г; сухий булгур - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; вода або бульйон - 250 мл; сметана - 200 мл; кукурудзяний крохмаль - 0,5 ст. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; приправа для курки - 0,5 ч. л.; лавровий лист - 3 шт.; петрушка й кріп - 1 пучок.
Скумбрія запечена в гірчичному соусі
— 13 грудня 2019 —
Свіжоморожена скумбрія - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; лимон - 1/4 шт.; гірчиця в зернах - 1 ст. л.; гостра гірчиця - 1 ч. л.; майонез - 2 ст. л.; рафінована рослинна олія - 1 ст. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; приправа для риби - 1 ч. л.; лавровий лист - 3 шт.; петрушка - 1-2 гілочки для прикраси.
Штолен, пудинг, кекс - три прості десерти для різдвяного стола
— 13 грудня 2019 —
Багато господарок уже починають підготовку до зимових свят, які традиційно починаються 19 грудня - у день Святого Миколая. У ці дні наші будинки наповнюються ароматом мандарин, ялинки й, звичайно ж, різдвяної пряної випічки.
Куряча печінка смажена з цибулею у карамелі
— 7 грудня 2019 —
600-700 г курячої печінки, 6 середніх цибулин, 2-3 ст. л. оливкової олії, 20 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру, 250 мл білого сухого, напівсухого вина або десертного вина, по 1 кавовій ложечці меленого сухого імбиру й тертого мускатного горіха, 1 ч. л. меленого чорного перцю, сіль.
Домашні енергетичні батончики
— 7 грудня 2019 —
Для основи: по 1/2 ст. насіння соняшника й насіння гарбуза (очищених), 1/2 ст. кунжуту, 1 ст. мюслі, 1 ст. здрібненої горіхової суміші, 1 ст. ізюму (або будь-яких сухофруктів). Для заливання: 125 г вершкового масла, 1/2 ст. меду, 1/3 ст. цукру.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |