Кулінарія

Готуємо страви з курячих грудок

— 1 лютого 2020 —

Куряче м’ясо — доступний і простий у приготуванні продукт, який з’являється на столі практично кожної господині. Самою його корисною частиною вважається грудка — вона містить мінімальну кількість жирів, але при цьому багата білками й амінокислотами. Це м’ясо прекрасно підходить для збалансованого харчування дорослих і дітей. А щоб раціон був ще й різноманітним, спробуйте приготувати страву з курячих грудок по одному з рецептів.


Грибний соус до м’яса

— 25 січня 2020 —

Цибулина середня - 1 шт., часник - 2 зубчика, печериці - 350 г, борошно - 2 ч. л., вершкове масло - 30 г, курячий або овочевий бульйон - 400 мл, вершки 33% - 50 мл, маленький пучок петрушки.


Холодець з птиці

— 25 січня 2020 —

Цікавий факт: холодець, улюблена нами м’ясна страва, має французьке походження. Ще у XIV столітті кухарі придумали використовувати надлишки домашнього бульйону і м’яса, яке в ньому варилося. Останнє подрібнювали на пюре, заливали бульйоном і після витримки в холодному місці отримували галантин - ситне м’ясне желе.


Листковий пиріг зі шпинатом і бринзою

— 24 січня 2020 —

Листкове бездріжджове тісто - 1 кг; бринза - 300 г; заморожений шпинат - 400 г; ріпчаста цибуля - 2 голівки; курячі яйця - 2 шт.; рослинна олія - 25 мл; молоко - 50 мл; свіжа зелень (кріп і петрушка) - 1 пучок.


Яка наготовлена їжа протримається в холодильнику тиждень

— 24 січня 2020 —

Не в кожної хазяйки є можливість (тим більше бажання) кашоварити щодня. Розбираємося, як правильно зберегти наготовлене наперед.


Банановий кекс

— 17 січня 2020 —

Пшеничне борошно - 320 г, цукор - 200 г, банани - 2 шт., курячі яйця - 2 шт., вершкове масло - 120 г, розпушувач - 1 ч. л., харчова сода - 0,5 ч. л., столовий оцет 9% - 1 ч. л., сіль - 1 щіпка, ванілін - 1 щіпка.


Картопляні зрази із грибами

— 17 січня 2020 —

300 г печериць, 800 г картоплі, 1 цибулина, 3 ст. л. борошна, 4 ст. л. сухарів для панірування, 100 мл рослинної олії, 1 яйце, сіль, перець.


Салат з курки із чорносливом і яблуком

— 17 січня 2020 —

200 г вареного курячого м’яса, 100 г сиру, 3 яйця, 1 зелене яблуко, 100 г чорносливу, майонез, волоські горіхи.


«Сальтисон» з курки

— 17 січня 2020 —

1 кг курячих грудок, 3-4 зубка часнику, 1 ст. л. паприки, 1 ч. л. куркуми, 100 г солодко-гострого соусу чилі, 60 г желатину, 3 ст. л. води, сіль, перець.


Страви із сочевиці

— 17 січня 2020 —

Сочевиця – пласке насіння, чимсь схоже із квасолею, із сімейства бобових. Сочевиця буває різна, але найвідоміші її види  – червона й коричнева. Коричнева іноді по запаху нагадує горіх. Її додають у м’ясо й салати. Червона використовується в азіатській кухні.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс