Кулінарія
Готуємо страви з курячих грудок
— 1 лютого 2020 —
Куряче м’ясо — доступний і простий у приготуванні продукт, який з’являється на столі практично кожної господині. Самою його корисною частиною вважається грудка — вона містить мінімальну кількість жирів, але при цьому багата білками й амінокислотами. Це м’ясо прекрасно підходить для збалансованого харчування дорослих і дітей. А щоб раціон був ще й різноманітним, спробуйте приготувати страву з курячих грудок по одному з рецептів.
Грибний соус до м’яса
— 25 січня 2020 —
Цибулина середня - 1 шт., часник - 2 зубчика, печериці - 350 г, борошно - 2 ч. л., вершкове масло - 30 г, курячий або овочевий бульйон - 400 мл, вершки 33% - 50 мл, маленький пучок петрушки.
Холодець з птиці
— 25 січня 2020 —
Цікавий факт: холодець, улюблена нами м’ясна страва, має французьке походження. Ще у XIV столітті кухарі придумали використовувати надлишки домашнього бульйону і м’яса, яке в ньому варилося. Останнє подрібнювали на пюре, заливали бульйоном і після витримки в холодному місці отримували галантин - ситне м’ясне желе.
Листковий пиріг зі шпинатом і бринзою
— 24 січня 2020 —
Листкове бездріжджове тісто - 1 кг; бринза - 300 г; заморожений шпинат - 400 г; ріпчаста цибуля - 2 голівки; курячі яйця - 2 шт.; рослинна олія - 25 мл; молоко - 50 мл; свіжа зелень (кріп і петрушка) - 1 пучок.
Яка наготовлена їжа протримається в холодильнику тиждень
— 24 січня 2020 —
Не в кожної хазяйки є можливість (тим більше бажання) кашоварити щодня. Розбираємося, як правильно зберегти наготовлене наперед.
Банановий кекс
— 17 січня 2020 —
Пшеничне борошно - 320 г, цукор - 200 г, банани - 2 шт., курячі яйця - 2 шт., вершкове масло - 120 г, розпушувач - 1 ч. л., харчова сода - 0,5 ч. л., столовий оцет 9% - 1 ч. л., сіль - 1 щіпка, ванілін - 1 щіпка.
Картопляні зрази із грибами
— 17 січня 2020 —
300 г печериць, 800 г картоплі, 1 цибулина, 3 ст. л. борошна, 4 ст. л. сухарів для панірування, 100 мл рослинної олії, 1 яйце, сіль, перець.
Салат з курки із чорносливом і яблуком
— 17 січня 2020 —
200 г вареного курячого м’яса, 100 г сиру, 3 яйця, 1 зелене яблуко, 100 г чорносливу, майонез, волоські горіхи.
«Сальтисон» з курки
— 17 січня 2020 —
1 кг курячих грудок, 3-4 зубка часнику, 1 ст. л. паприки, 1 ч. л. куркуми, 100 г солодко-гострого соусу чилі, 60 г желатину, 3 ст. л. води, сіль, перець.
Страви із сочевиці
— 17 січня 2020 —
Сочевиця – пласке насіння, чимсь схоже із квасолею, із сімейства бобових. Сочевиця буває різна, але найвідоміші її види – червона й коричнева. Коричнева іноді по запаху нагадує горіх. Її додають у м’ясо й салати. Червона використовується в азіатській кухні.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |