Кулінарія
Каталонський крем
— 8 травня 2020 —
Молоко - 750 мл, яйце - 6 шт., цукрова пудра - 120 г, цукор - 2 ст. л., кукурудзяне борошно - 1 ст. л., кориця - 0,5 шт.
Картопля з мисливськими ковбасками
— 8 травня 2020 —
Мисливські сосиски - 200 г, томатний соус - 150 г, картопля - 4 шт., часник - 3 зуб., огірки солоні - 5 шт., соєвий соус - 0,5 ст. л., біле сухе вино - 100 мл, цибуля - 1 шт., оливкова олія - за смаком.
Скумбрія в клярі
— 8 травня 2020 —
Скумбрія - 0,5 шт., пшеничне борошно - 100 г, крохмаль - 40 г, розпушувач - 1 ч. л., вода, сіль - за смаком, чорний перець (мелений) - за смаком, соняшникова олія для смаження.
Паста ін кроста
— 8 травня 2020 —
Пасту в цій страві можна використовувати саму різну, тільки не занадто тонку (розвариться) - пене ідеальний варіант або тал’ятелле. І це відмінний спосіб утилізації остиглих залишків пасти.
Куряча печінка із грибами у вершковому соусі
— 2 травня 2020 —
Куряча печінка - 1 кг, цибуля ріпчаста велика - 1 шт., печериці - 300 г, часник - 4 зубка, пшеничне борошно - 1 ст. л., курячий або овочевий бульйон - 300 мл, жирні вершки (20%, бажано 30%) - 300 мл, сіль і мелений чорний перець - за смаком, зелень петрушки - 1 ст. л.
Мітітеи - молдавські ковбаски
— 2 травня 2020 —
Яловичина - 1 кг, сало - 300 г, молоко або мінеральна вода - 100 мл, крохмаль - 2 ст. л., часник - 5 зубків, сода - 1 ч. л., перець чорний мелений, сіль - за смаком.
Крем-суп із сочевиці
— 2 травня 2020 —
Курячий або овочевий бульйон - 2 л; червона сочевиця - 300 г; довго зернистий пропарений рис - 30 г; ріпчаста цибуля - 2 голівки; свіжі помідори - 2-3 шт.; солодкий перець - 0,5 шт.; оливкова олія - 50 мл; лимонний сік - 25 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; зіра - 0,5 ч. л.; свіжа або сушена м’ята - 2-3 листочка; свіжа зелень - 1-2 гілочки для прикрашання.
Що робити з яєчними білками
— 2 травня 2020 —
Буває, що у господарок після приготування здобного дріжджового тіста залишається певна кількість невикористаних білків. І виникає питання: що з ними робити? Виходів два - якось зберігати й/або оперативно щось із них готувати.
Скумбрія в томатному соусі
— 23 квітня 2020 —
Свіжоморожена скумбрія - 1 шт., ріпчаста цибуля - 1 шт., свіжі помідори - 2 шт., томатна паста - 2 ст. л., оливкова олія - 50 мл, сіль і чорний мелений перець - за смаком, приправа для риби - 1 ч. л., цукор - 1 ч. л., лавровий лист - 2 шт., духмяний перець - 3 горошини, петрушка.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |