Кулінарія
Смачна й корисна курага: як сушити абрикоси в домашніх умовах
— 24 липня 2020 —
Абрикоси – швидкопсувні фрукти, сушка є один із найкращих способів збереження цих смачних плодів. Сушені абрикоси, хоча й за змістом корисних речовин поступаються свіжим, однак містить їх більше, ніж варення або компот.
Хрусткий торт без випічки
— 18 липня 2020 —
Шоколадні хрусткі кульки - 250 г; вершкове масло - 130 г; згущене молоко - 200 мл; волоські горіхи - 40 г.
Коржі із сирною начинкою
— 18 липня 2020 —
Тісто: борошно пшеничне – 150 г, борошно цільнозернове – 100 г, сметана (15%) – 130 г, олія рослинна – 3 ст. л., сіль, спеції – за смаком. Начинка: шпинат (свіжий) – 20 г, петрушка – за смаком, кріп – за смаком, сир кисломолочний – 180 г, сир твердий (кілька видів) – 300 г, перець чорний (мелений), сіль – за смаком, олія оливкова – для змазування готових коржів.
Курка в медово-гірчичному соусі
— 18 липня 2020 —
1/4 чашки + ще 2 ст. л. оливкової (рослинної) олії, сік 1 лимона, 1 ст. л. діжонської гірчиці, 1 ст. л. зернистої гірчиці, 1 ст. л. меду, 3 часточки часнику (подрібнити), 4 курячих стегна, 500 г брюссельської капусти, 1/4 великої голівки червоної цибулі, сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Холодник з кальмарами
— 18 липня 2020 —
Кальмари - 600 г, картопля варена - 100 г, цибуля зелена - 100 г, огірки - 500 г, яйця варені - 3 шт., гірчиця готова - 1 ст. л., сметана - 4 ст. л., квас – 1,5 л, цукор - 2 ч. л., сіль - за смаком.
Хто не любить оладки з кабачків?
— 18 липня 2020 —
Ідеально для оладок підходять молоденькі кабачки і цукіні. Їх натирають на терці прямо разом зі шкіркою, навіть серцевинку прибирати не потрібно, так як м’якоть молодих кабачків дуже ніжна і насіння ще не встигло сформуватися. Оладки з молодих кабачків - це ідеальний літній варіант!
Запечені макарони з кабачками й сиром
— 4 липня 2020 —
350 г макарони, 200 г вершкового сиру, 250 г твердого сиру, 5 кабачків, 1 зубок часнику, 2 ст. л. панірувальних сухарів, 3 ст. л. рослинної олії, перець (мелений), сіль - за смаком.
Кава по-турецькі з кардамоном
— 4 липня 2020 —
Вода - 1 ст., кава дрібного помелу - 1 ст. л., мелений кардамон - 1/8 ч. л., цукор - 1 ч. л. (або за смаком).
Гострий салат з куркою й броколі
— 4 липня 2020 —
Куряче філе - 4 шт., сіль - за смаком, оливкова олія - 4 ст. л., броколі - 500 г, цибуля-шалот - 5 шт., червоний перець чилі - 2 шт., часник - 2 зубки, оливки без кісточок - 1 жменя, соєвий соус - 4 ст. л.
Смажені завиванці із лаваша з куркою
— 4 липня 2020 —
Куряче філе - 400 г, плавлений сир - 200 г, зелень - за смаком, сметана - 4 ст. л., сіль - за смаком, мелений чорний перець - за смаком, тонкий лаваш - 3 листа, рослинна олія для жаркі, часник - 2 зубки ( за бажанням).
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |