Здоров'я
Чим артроз відрізняється від артриту?
— 26 квітня 2019 —
«Артроз» і «артрит» - це назви двох різних захворювань суглобів. Відрізняються вони між собою причинами розвитку, особливостями змін, що відбуваються в суглобах, симптомами й лікуванням.
Чим небезпечна швидка їжа?
— 26 квітня 2019 —
Слово фастфуд у перекладі з англійської означає швидка їжа. До фастфуду можна віднести будь-яку страву, яка не вимагає тривалого часу на приготування. Увесь фастфуд висококалорійний і є некорисною їжею, яка відрізняється низькою вартістю. Що ж, сучасному українцю часто не вистачає часу, щоб нормально поїсти, - усе справи та справи. Сьогодні значна частина наших співгромадян уранці і вдень харчуються так званою швидкою їжею, яку можна поглинати на ходу. Це - і шаурма, і хот-доги, і всілякі чіпси, й пересолоджені батончики. Наскільки безпечно регулярно харчуватися фастфудом, ми вирішили розпитати лікаря-дієтолога - Івана Івановича СИДОРЕНКА.
Корисні й загадкові властивості часнику
— 21 квітня 2019 —
Прадавні єгиптяни, ассирійці і євреї ставилися до часнику з величезною повагою, і був він обов’язковим елементом у раціоні й раба, і пана. Наївна здатність єгиптян обожнювати все, що їм подобалося й що могло знадобитися й у потойбічному світі, не минула й часник. Муляжі часникових голівок, створені із глини, супроводжували завбачливих фараонів у загробне життя. Свіжий же часник входив до складу мазей і розчинів для муміфікації.
Недостатнє споживання води у літньому віці – загроза здоров’ю
— 19 квітня 2019 —
Американські вчені провели дослідження і з’ясували, до чого призводить недостатнє пиття води у літньому віці. Це робить організм людей менш захищеним проти багатьох хвороб. Головною проблемою у цій сфері є те, що не існує так званого «золотого стандарту». Зазвичай люди дуже недооцінюють наслідки недотримання питного режиму і це призводить до серйозних проблем зі здоров’ям.
Рівень фізичної сили визначає роботу серця
— 19 квітня 2019 —
Зараз лікарі перевіряють ризик захворювання серця у молодих людей на біговій доріжці. Нове дослідження Гарвардського університету передбачає більш швидкий і точний показник стану здоров’я - віджимання.
Як перейти на здорове харчування?
— 19 квітня 2019 —
Нині в моді «органічні» продукти зі спеціалізованих крамниць. Вважається, що саме споживання таких харчів гарантує вам довголіття й здоров’я. А чи можна досягти гарної якості життя, споживаючи звичні продукти для українців - гречку, капусту, моркву, оселедця, гарбуз? Про це ми розпитали фахівця – лікаря-дієтолога Василя Семеновича ГУНЬКА.
Вживання апельсинового соку знижує ризик інсульту
— 12 квітня 2019 —
Щоденне вживання апельсинового соку, на думку вчених з Нідерландів, може позбавити від візитів до лікарів. Він майже на чверть знижує ризик інсульту й утворення кров’яних згустків у мозку.
Неочикуванна користь картоплі
— 12 квітня 2019 —
Картоплю прийнято вважати калорійним продуктом, до складу якого входить багато вуглеводів і крохмалю, які погано впливають на фігуру та ще й допомагають набирати вагу. Люди, що стежать за собою, завжди відмовляються від картоплі в будь-якому виді: запеченого, відвареного або зробленого на парові. Факт того, що завдяки вжитій страві підвищиться вага або погіршиться здоров’я - убиває бажання доторкатися до картопляних запіканок та пирогів. Варто тільки розібратися, у якому вигляді його краще їсти, щоб не нашкодити організму.
Менше м’яса, більше руху і відеоігри: у МОЗ порадили, як зберегти пам’ять
— 12 квітня 2019 —
Розвитку деменції можна запобігти, якщо виконувати фізичні вправи та слідкувати за своїм раціоном. Про це повідомляє МОЗ на своїй сторінці у Facebook.
Міцний імунітет - запорука здоров’я
— 12 квітня 2019 —
Усі ми в курсі, що імунітет підтримує наше здоров’я на належному рівні, дозволяє радіти життю, вчитися, добре працювати, творити, ростити дітей. Імунітет - це здатність нашого організму протистояти інфекційним і іншим шкідливим факторам у навколишньому середовищі. Після морозної зими вчасно потрібно всім нам подбати про гарний імунітет. Тому що різкі зміни температури, вогка, «примхлива» погода провесною являють загрозу для нашого здоров’я в плані виникнення гострих респіраторних інфекцій, грипу й ускладнень. Що ж таке імунітет і як його зміцнювати свідомо? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-імунолога Григорія Федоровича ОКУНЦА.
1 | ... | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | ... | 320 |