Здоров'я

Високий кров’яний тиск і ожиріння - головні чинники скорочення тривалості життя

— 11 квітня 2020 —

Давно відомо, що ожиріння і високий кров’яний тиск є важливими факторами, які збільшують шанси людини на передчасну смерть.


Часточки, що зберігають здоров’я і життя

— 11 квітня 2020 —

Дослідники з Департаменту громадської охорони здоров’я і первинної медичної допомоги Оксфордського університету нагадали, що включення у раціон одного цілющого овоча може збільшити тривалість життя. Сказано це про часник.


Як зробити гель алое віра

— 11 квітня 2020 —

Гель алое віра є одним з великих цілителів природи. Його можна використовувати для зволоження шкіри й заспокоєння подразнення.


У США офіційно дозволили лікувати COVID-19 препаратами проти малярії

— 11 квітня 2020 —

Американський регулятор у сфері охорони здоров’я затвердив використання препаратів гідроксихлорохінсульфату та хлорохінфосфату, які мають антималярійні властивості, для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19.


Блефарит - що, звідки і як бути?

— 11 квітня 2020 —

Такі очні хвороби як кон’юнктивіт або ячмінь знайомі всім, часом з дитинства, адже майже кожен з нас з ними зустрічався. А ось блефарит на ім’я мало хто знає, втім запалення країв повік часто докучає і людям у віці, і зовсім молодим. Винна дуже часто недорога процедура по нарощуванню вій. Як свідчить статистика, із ростом популярності нарощування зросла й кількість очних інфекцій. Серед найбільш частих захворювань, викликаних нарощуванням, - блефарит, тобто запалення повік. На думку експертів, це пов’язано зі скупченням бактерій на штучних віях. Причин, що провокують блефарит, звичайно, існує безліч і вони не зводяться до косметичних процедур. Що ж це за хвороба? Як її лікувати? І як уникнути зустрічі з нею? Про це ми поговорили із фахівцем - лікарем-офтальмологом Петром Олексійовичем ГАВРИЛОВИМ.


Растительная диета полезна для сердца

— 3 квітня 2020 —

Растительные диеты становятся все более популярными во многих регионах мира, но польза для здоровья от такого режима питания в значительной степени зависит от употребляемых продуктов.


Як зміцнити імунну систему під час небезпечної інфекції

— 3 квітня 2020 —

Оскільки штам коронавіруса Covid-19 продовжує поширюватися по всьому світу, люди застосовують різні заходи, щоб захистити себе зміцненням імунної системи, і тим самим полегшити боротьбу із вірусом.


Червоний перець на службі у здоров’я

— 3 квітня 2020 —

Багато хто знає, що гостру їжу слід забрати з раціону при захворюваннях шлунка, травного тракту, тому що вона може викликати погіршення самопочуття, і навіть провокувати виникнення виразок. Але останні дослідження показали, що активний компонент гіркого перцю – капсаїцин, навпаки, перешкоджає виразці слизової оболонки, і поліпшує рубцювання виразки.


У світі розробляються щонайменше 20 вакцин проти коронавірусу — ВООЗ

— 3 квітня 2020 —

На сьогодні у світі розробляються щонайменше 20 вакцин проти коронавірусу Covid-19. Про це заявила технічний керівник програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій доктор Марія Ван Керхове на прес-конференції у штаб-квартирі організації в Женеві, повідомляє CNBC.


Тест-системи коронавіруса українського виробництва вже в лабораторіях: НАН України передала перші партії

— 3 квітня 2020 —

Інститут молекулярної біології й генетики НАН України передав перші партії тестів для діагностики коронавірусу в Житомир і в Київ. Про це НАН України повідомило у фейсбук.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс