Здоров'я

Скільки часу й на яких поверхнях зберігається коронавірус

— 3 квітня 2020 —

Учені з’ясували, як довго коронавірус зберігається на різних поверхнях, з якими часто контактують люди в лікарнях, магазинах і транспорті.


Хронічне захворювання нирок, як запобігти недузі?

— 3 квітня 2020 —

Хронічна хвороба нирок стала одним із поширених станів, при якому нирки перестають працювати так, як повинні. Вона прогресує з часом, і в деяких випадках нирки можуть повністю відмовити. Проблема хронічної хвороби нирок зазвичай пов’язана зі старінням: приблизно 50 відсотків усіх людей віком за 75 років мають цю недугу, втім і люди віком лише за 40 теж страждають доволі часто. Що ж робити, аби запобігти цій напасті? Про це ми розпитали спеціаліста  -  лікаря-нефролога Петра Андрійовича ВЕРЕМІЄНКА.


Правильний догляд за шкірою навесні

— 27 березня 2020 —

Шкіра вимагає регулярного догляду протягом усього року. Кожен сезон доводиться корегувати саму систему, ретельно підбираючи процедури та засоби для догляду. Зміна пори року завжди негативно впливає на стан шкіри і весна не виняток. Адже перепад температур, вологість, та й активне сонце можуть загострити існуючі проблеми або ж спровокувати такі негативні прояви як надмірна сухість, лущення і тьмяність.


Чи можна їсти лавровий лист

— 27 березня 2020 —

Лавровий лист - це звичайна приправа, яку кухарі часто використовують при приготуванні супів, тушкованих страв або тушкованого м’яса.


Кульбаба активізує печінку

— 27 березня 2020 —

Кульбаба відрізняється своїми властивостями, що очищують. Якщо ви приймаєте які-небудь ліки, перед використанням кульбаби краще порадитися з лікарем. Він підкаже, чи є протипоказання у вашому конкретному випадку.


У активних людей мозок на чотири роки молодший

— 27 березня 2020 —

Прогулянки, робота в саду, плавання, танці, соціальна діяльність - усі ці види активності можуть призупинити старіння мозку і запобігти його скороченню, що відбувається з віком людини, йдеться у новому дослідженні вчених Колумбійського університету в Нью-Йорку.


Як зробити антисептик у домашніх умовах: ВОЗ дала рецепт

— 27 березня 2020 —

Для профілактики захворювання коронавірусом Всесвітня організація охорони здоров’я (ВОЗ) рекомендує частіше мити руки й регулярно користуватися антисептиками.


Підліткова депресія: чи варто бити на сполох?

— 27 березня 2020 —

Чому дуже важливо вчасно визначити початкові ознаки депресії у підлітка і правильно побудувати свої подальші кроки? Чим небезпечна депресія у цьому віці і чому вона взагалі трапляється? Про це ми розпитали фахівця – лікаря-невролога Сергія Васильовича НЕПРЯДЬКО.


В Україні зросла кількість жертв грипу

— 20 березня 2020 —

В Україні у період з 2 по 8 березня на ГРВІ захворіли майже 221 тис. осіб. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України у соціальній мережі Facebook.


Випробування вакцини від коронавірусу на людях почнеться вже у квітні

— 20 березня 2020 —

Лабораторії і вчені світу прагнуть зупинити хворобу, яка заразила понад 100 тисяч людей по всьому світу і забрала життя у майже 3500. Працюють над цим британський Імперський коледж Лондона й американські компанії Moderna та Inovio, які планують проводити випробування коронавірусних вакцин на людях вже у наступному місяці. У даний час його немає чим лікувати і запобігти.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс