Здоров'я

Алергія на літо. Як виникає і що з нею робити?

— 29 травня 2020 —

Статистика, яка знає все, стверджує, що за минуле десятиліття кількість людей, які страждають від алергії, збільшилася у світі на 20 відсотків. Ще загальновідомо, що симптоми літньої алергії частіше обумовлені підвищеною чутливістю до пилкових алергенів. Літо - пора, коли найбільш яскраво проявляється сезонна алергія на пилок рослин, ягоди, фрукти. Які ще види алергії бувають, як вести себе при появі симптомів, коли пора йти до лікаря? На запитання читачів нам відповіла лікар-алерголог Галина Петрівна КРУПКО.


Цистит не терпить самолікування й алкоголю

— 29 травня 2020 —

Надворі начебто літо, тепло, але переохолодитися можна й у мокрих плавках, і під час прогулянки на катері, та й просто посидівши на кам'яному парапеті набережної. Іншими словами діагноз «цистит» (запалення сечового міхура) улітку ставиться не рідше, чим узимку.


Дача корисна для здоров’я

— 25 травня 2020 —

Проведення часу в саду пов’язано з такими ж перевагами для здоров’я і благополуччя, як і проживання у багатих районах, згідно з новим великомасштабним дослідженням.


Як не набрати зайву вагу з віком?

— 25 травня 2020 —

Гадаємо, ви помічали, що багато людей з віком починають активно набирати зайві кілограми. І справа може бути зовсім не в тому, що людина стала споживати більше нездорової їжі або її фізична активність знизилася. Причини часто криються у вікових змінах організму.


Зелений чай - цілющий напій

— 25 травня 2020 —

Ми зараз на карантині. Але щоб карантин не затягнув нас у вир рефлексії і пригніченого настрою, є перевірені рецепти, щоб цього не сталось. Найбанальніше, але ефективне правило - режим дня, дотримання гігієни. А урізноманітнити диванний спосіб життя допоможуть щоденні міні-тренування вдома. Тим, кому дозволяють умови, можна тренуватися на свіжому повітрі, але далеко від скупчення людей.


Про що свідчить біль у потилиці

— 25 травня 2020 —

Біль у потилиці – неприємне відчуття, яке доставляє масу незручностей. Нерідко біль у потилиці сигналізує про серйозні проблеми із здоров’ям, тому потрібне негайне звертання по кваліфіковану медичну допомогу.


Депресія: причини захворювання, симптоми й лікування

— 25 травня 2020 —

Як стверджують медичні довідники, депресія - психічний розлад, який часто проявляється через поганий настрій, нездатність радіти життю (стан туги, відчаю і безвиході), порушення мислення і загальмованість у рухах.


Яблучний оцет знижує рівень цукру в крові

— 20 травня 2020 —

Діабет типу 2 має ретельно контролюватися, оскільки високий рівень цукру в крові шкідливий для органів, тіла, здоров’я і небезпечний для життя. Дослідження, які проводять науковці, спрямовані на вивчення всіх продуктів і речовин, що могли б допомогти впоратися з його зростанням.


Печія докучає, що слід робити?

— 20 травня 2020 —

Мало хто сприймає печію як серйозну недугу, адже щоб її позбутися достатньо всього лише прийняти таблетку з телевізора. Насправді ж печія може бути першим тривожним симптомом небезпечного захворювання. Якого саме? Про це ми розпитали гастроентеролога вищої категорії Григорія Михайловича КАРПЕНКА.


Лікують рослини

— 20 травня 2020 —

Різне буває, коли залишаєшся наодинці з природою. Звичайно ж, збираючись на дачу, треба перш за все взяти з собою аптечку. Але якщо в потрібний момент її під рукою не виявиться, на допомогу прийдуть рослини, що ростуть на садовій ділянці або поруч на городі.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс