Здоров'я

Ботулізм - це небезпечно!

— 22 серпня 2020 —

Усім відомо, що ботулізм — це харчове отруєння, що може призвести до тяжких наслідків. Водночас, у більшості випадків можна уникнути ботулізму, якщо дотримуватися простих харчових правил. Що ж спричиняє захворювання? Як його лікують? Чи можна вберегтися від недуги? На ці питання нам надав відповіді фахівець — лікар–інфекціоніст Григорій Павлович СИНЬКО.


Лимонна цедра при болях у суглобах​

— 31 липня 2020 —

Домашній засіб для полегшення болю в суглобах складається з лимонної цедри, маслинової олії й листя евкаліпта.


Що ми знаємо про дині?

— 31 липня 2020 —

Дині належать до того ж сімейства, що і огірки, кабачки, гарбузи і горлянки. Вони містять багато корисних поживних речовин, а також в них повно антиоксидантів.


Біль у животі, здуття й блювота можуть бути ознаками передінфарктного стану

— 31 липня 2020 —

Біль у серці - не єдина ознака інфаркту. У деяких випадках у людини можуть виникати порушення в роботі шлунково-кишкового тракту. Цей стан не можна ігнорувати, оскільки якщо за короткий проміжок часу не надати необхідну допомогу, людина помре. Проблеми у роботі травної системи можуть супроводжувати інфаркт з тієї причини, що абсолютно всі органи в організмі людей взаємопов’язані.


Три поганих звички людини, що дозволяють мікробам із ванной кімнати розповсюджуватися по всій квартирі

— 31 липня 2020 —

У наших будинках найбруднішим місцем вважається ванна кімната. З цієї причини найбільш ретельне прибирання проводиться саме у ній, що дозволяє зупинити поширення небезпечних мікроорганізмів по всій квартирі. Проте, наскільки б якісно ви не очищали підлогу і поверхні у ванній, порушення правил особистої гігієни значно збільшує ризик зараження. Які ж погані звички у ванній можуть призвести нас до серйозних хвороб?


Молодь стала на 300 відсотків частіше хворіти на важку форму COVID-19

— 31 липня 2020 —

Результати нових досліджень показують, що молоді люди стають більш вразливими до тяжких форм COVID-19, ніж літні люди. Таким чином, коронавірус перестав бути смертельно небезпечним лише для старшого покоління.


Як правильно обробляти фрукти і овочі, куплені на ринку?

— 24 липня 2020 —

Здоров’я людини залежить не тільки від правильного способу життя, а й від дотримання норм особистої гігієни, що стало особливо важливим у період пандемії коронавірусу.


Вівсяний чудо-кисіль

— 24 липня 2020 —

Вівсяний кисіль доктора Ізотова - це комбінація досвіду поколінь і сучасних досліджень в області медицини. Чудо-кисіль позитивно діє на роботу травного тракту й усі його органи. Регулярно вживаючи його, можна оздоровити організм, забезпечити його енергією й омолодитися.


Простий крок для продовження життя

— 24 липня 2020 —

Підтримання здорового способу життя має вирішальне значення для його продовження. Вчені підтверджують, що в цілому запобігти ранній смерті можна завдяки дотриманню здорової збалансованої дієти і регулярних фізичних вправ. Однак названий ще один простий спосіб збільшити шанси на тривале й здорове життя.


Кон’юнктивіт - захворювання, яке активізується у літній період

— 24 липня 2020 —

Спекотні літні дні часто провокують розвиток різноманітних захворювань. Більшість людей вважають, що захворювання (особливо вірусні) зустрічаються тільки восени і взимку, а значить, можна сидіти склавши руки і насолоджуватися сонячними днями. Така думка геть хибна, адже навіть у літній сезон, коли організм отримує більше вітамінів, він схильний до ураження так званими літніми захворюваннями. Одним з них є кон’юнктивіт. Про те, як не захворіти кон’юктивітом і як лікуватися, якщо вже він вам зустрівся на шляху, ми розпитали фахівця - лікаря-офтальмолога Георгія Васильовича Рязанова.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс