Здоров'я

Сало творить чудеса

— 11 січня 2018 —

Сало здавна користувалося в нашому народі особливою популярністю. Йому віддавали перевагу, навіть не підозрюючи, що воно містить багато корисних речовин, таких необхідних для людського організму. І в першу чергу арахідонову кислоту, яка належить до ненасичених жирів і бере участь в утворенні багатьох гормонів, а, отже, у холестериновому обміні.


Волоський горіх ефективно усуне зубний наліт

— 11 січня 2018 —

Зубний наліт являє собою жовтуватий шар шлаків, який формується на поверхні зубної емалі, створюючи сприятливе середовище для розмноження різних хвороботворних мікроорганізмів.


Груповий спів поліпшує психічне здоров'я

— 10 січня 2018 —

За словами дослідників, груповий спів може не тільки зробити щасливішим, але й допомогти поліпшити стан психічного здоров'я, у тому числі позбутися тривоги та депресії.


Регулярне вживання риби підвищує рівень IQ

— 10 січня 2018 —

Вживання морепродуктів не рідше одного разу на сім днів поліпшує показники IQ серед молоді на 4,8 бали. Крім того, присутність риби в раціоні людини сприяє якісному сну. Попередні дослідження показали, що в деяких видах риби містяться омега-3 жирні кислоти. А вони відіграють важливу роль у зростанні й розвитку нервових тканин і, отже, впливають на рівень інтелекту. Жирні кислоти також беруть участь у виробництві гормону сну - мелатоніну.


Що чистіше: унітаз або чайний пакетик?

— 4 січня 2018 —

Учені організації Initial Washroom Hygiene визначили, що на чайних пакетиках в офісних міні-кухнях міститься в 17 разів більше мікробів, чим на унітазах.


Захист від морозу: основні правила догляду за шкірою взимку

— 4 січня 2018 —

Ніщо так не псує шкіру, як опалення у квартирі. Із труднощами витримує шкіра не тільки пересушене повітря, але й різкі перепади температур – з холодної вулиці в теплий будинок і назад. Як перетворити «наждачку» на «оксамит»?


Гранат - користь і шкода королівського фрукта

— 4 січня 2018 —

Гранат в осінньо-зимовий період частий гість на нашому столі. Усім відомий з дитинства плід із соковитими зернами має солодкий смак з кислинкою. Невелика «корона» на верхівці фрукта служила основою квітки, саме завдяки їй гранат прозваний королівським фруктом. 


Болі в суглобах і спині не пов'язані з поганою погодою

— 4 січня 2018 —

Сльотава погода не виявляє впливу на болі в суглобах і спині. До такого висновку прийшли вчені з Гарвардського університету (США).


Гель зупинить кровотечу

— 4 січня 2018 —

Джо Ландоліну, молодому вченому зі США, удалося створити гель, який усього за кілька секунд зупинить кровотечу будь-якої важкості.


Недолік сну підвищує ризик виникнення хвороби Альцгеймера

— 4 січня 2018 —

Недолік сну приводить до того, що мозок виробляє ще більше бета-амілоїдного білка – пептидів, які відповідальні за появу хвороби Альцгеймера. До такого висновку прийшли вчені з Медичної школи Університету Дж. Вашингтона, їх робота опублікована в журналі Annals of Neurology, передає republic. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс