Здоров'я

Чим полоскати горло: що допоможе при ангіні, ларингіті та фарингіті

— 9 жовтня 2020 —

Болить горло? Відчуваєте першіння? Змінився голос? Перше, що треба робити, – це полоскати горло. Можна скористатися настоями лікарських рослин, які мають протизапальні властивості. Вони діють швидко та ефективно.


Ще раз про гарбуз: користь та шкода

— 9 жовтня 2020 —

Хоч освоєний гарбуз людьми понад 5000 років тому, але залишається досить популярним і сьогодні. Це дуже корисний і не вибагливий овоч. Тож посадивши його десь у середині квітня і рясно поливши два рази за сезон, до осені ніякої іншої обробки практично робити не доводиться - листя гарбуза саме забиває бур’яни. Восени збираємо врожай і до квітня-травня забезпечуємо сім’ю вітамінами. Адже користь міститься в усіх його частинах – м’якоті, насінні та соках.


В Японії почали виробляти УФ-лампу, що вбиває коронавірус

— 9 жовтня 2020 —

Японський виробник освітлювального обладнання Ushio Inc почав виготовляти безпечні для людини ультрафіолетові лампи «Care 222», здатні знищувати коронавірус у приміщеннях.


Чим небезпечний прийом антибіотиків при самолікуванні

— 9 жовтня 2020 —

Велика кількість людей сприймають антибіотики, як якийсь рятівний засіб, здатний швидко впоратися із практично будь-якою хворобою. Однак, якщо приймати подібні препарати без необхідності, не проконсультувавшись з лікарем, або ж перевищити тривалість їх прийому або дозу, можна серйозно нашкодити організму.


Здуття живота - причини, лікування, профілактика

— 9 жовтня 2020 —

Як стверджує медична енциклопедія, здуття живота - симптом багатьох станів і захворювань, який проявляється збільшенням обсягу черевної порожнини. Часто супроводжується відчуттям розпирання, переповненості, а також больовими відчуттями. Чому це відбувається? З цим питанням ми звернулися до фахівця - лікаря-гастроентеролога Федора Васильовича ГУЦУЛА.


Чи дійсно потрібно ходити 10 000 кроків на день

— 4 жовтня 2020 —

Ходьба – найпростіша й природня фізична активність. Для неї не потрібні якісь інструменти або пристосування, умови, і навіть спеціальна форма одягу, по суті, не важлива. Ходити в міру своєї фізичної кондиції може майже кожний з нас.


Продукти, що послаблюють біль при артриті

— 4 жовтня 2020 —

Багато-багато свіжих овочів і фруктів, обмеження білка і кальцію, мінімум вуглеводів – основа дієти при артриті.


Науковці кажуть, що COVID-19 стане сезонною хворобою

— 4 жовтня 2020 —

Вчені Американського університету Бейрута в Лівані вважають, що нова коронавірусна інфекція COVID-19 у майбутньому стане сезонною в країнах із помірним кліматом, але лише коли сформується колективний імунітет.


Напій з двох простих інгредієнтів названо ліками проти раку і діабету

— 4 жовтня 2020 —

Фахівці визначили оздоровчий напій, який має протиракові властивості, сприяє довголіттю, і радять використовувати його у своєму раціоні. Він складається з двох звичайних продуктів - куркуми і напою чайного гриба (комбуча).


Давайте нирки берегти!

— 4 жовтня 2020 —

Останнім часом в Україні збільшилася кількість різних захворювань, серед них і недуг нирок. Через, що це відбувається? Чому часом уже у молодому віці наші краяни вимушені звертатися до нефролога? Як уникнути таких недуг? Про це ми розпитали у фахівця - лікаря-нефролога Ганну Петрівну СОЛОВЕЦЬ.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс