Кулінарія
Сало в цибульній лушпайці
— 5 березня 2014 —
Свиняче сало з прошарками м'яса - 1 кг, цибульна лушпайка, сіль - 3 ст. л., лавровий лист - 10 шт., часник (головка) - 1 шт., чорний перець, червоний перець - за смаком.
Салат з тунцем
— 26 лютого 2014 —
1 банка тунця, 150 г рису (круглого), 1 середній огірок, 1 цибулина, 1/2 лимона, 70 г сиру (будь-якого твердого), 3 яйця, майонез, сіль, перець - за смаком.
Пиріг «Курячо-грибний жульєн»
— 26 лютого 2014 —
Для тіста: 1 скл. борошна, 1 яйце, 120 г масла вершкового, 50 г сиру, щіпка солі.
Для начинки: 500 г грибів, 1 куряча грудинка, 150 г сметани, 150 г вершків, 1 ст. л. борошна або крохмалю, 1 цибуля ріпчаста, 150 г сиру, зелень, сіль, перець.
Львівський сирник
— 26 лютого 2014 —
Сир - 500 г; цукор - 2/3 склянки; яйця - 3 шт.; цедра лимона - 1 шт.; крохмаль - 1 ст. л.; в’ялена журавлина.
Для штрейзеля: вершкове масло - 80 г; цукор - 1/3 скл.; борошно - 2/3 скл.; какао - 2 ст. л.
Як потрібно харчуватися під час Великого посту?
— 26 лютого 2014 —
Ось і закінчується Масляна і, хоча на наших столах ще млинці та усяка висококалорійна смакота, але, як прийнято говорити в народі: «Не все коту Масниця - прийде й Великий піст».
Простий і смачний торт
— 19 лютого 2014 —
Борошно - 500 г, цукор - 200 г, мед - 100 г, яйця - 2 шт. , вершкове масло - 120 г, розпушувач - 1 ст. л.
Для крему: згущенка варена - 400 г, вершкове масло - 200 г, мигдальні пелюстки - 100 г.
Салат «Марсель»
— 19 лютого 2014 —
2 курячих філе, 200 г твердого сиру, 4 яйця, 3/4 скл. солодкого чорносливу без кісточок, 1 зубок часнику, 200 г готової пряної моркви по-корейськи, 1/3 скл. здрібнених волоських горіхів, 350 г майонезу, сіль, чорний мелений перець - за смаком, пучок петрушки.
Човники з картоплі
— 19 лютого 2014 —
2 великі картоплини відварені у мундирі, 1 ст. л. вершкового масла, 2 яйця, 2-3 смужки бекону/шинки, обсмажити й дрібно нарізати, зелена цибуля, нарізати дрібно, 3 ст. л. тертого сиру, зелень - за смаком.
Особливості масляного столу
— 19 лютого 2014 —
На Масляну вже не можна їсти м'ясо, але ще дозволена риба і молочні продукти (тому цей тиждень називають Сирним). Вони й складають основу масляного частування.
1 | ... | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 |