Кулінарія
Страви з бобових - повноцінна заміна м'ясу
— 9 квітня 2014 —
У православних триває Великий піст і повноцінною заміною м'яса повноправно вважаються страви з бобових. Лікарі-дієтологи говорять нам, що рослинний білок набагато корисніший для нашого організму, чим тваринний, особливо для людей у віці.
Нарізний пиріг на вареній згущенці
— 2 квітня 2014 —
4 жовтки, 100 г цукру, 100 г рослинної олії, 1 банка (380-400 г) вареної згущенки, 180 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 150 г волоських горіхів.
Рибне азу
— 2 квітня 2014 —
Риба філе - 700 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., картопля - 2-3 шт., помідор - 1 шт., огірок солоний - 3 шт., морква - 1 шт., часник - 3 зуб., зелень - за смаком, лавровий лист - 1 шт., перець чорний мелений, спеції до риби - 0,5 ч. л., сіль - за смаком, бульйон - 100 мл, олія рослинна - 50 мл.
Курячі грудинки «по-французьки»
— 2 квітня 2014 —
Куряче філе - 500 г, сир - 100 г, сметана - 4 ст. л. майонез - 4 ст. л., печериці - 200 г, ріпчаста цибуля - 1 шт., вершки - 100 г, сіль, перець - за смаком, вершкове масло - для смаження.
Паста з креветками
— 2 квітня 2014 —
225 г великих креветок, розморозити, почистити, 2 ч. л. лимонної цедри, 1 щіпка меленого червоного перцю, по 1 гілочці свіжого чебрецю й орегано, зняти листя і нарубати, 2 листки базиліку, порвати, 2 ст. л. маслинової олії, 2 зубки часнику, видавити, 150-180 г помідорів-черрі, нарізати навпіл, 120 г шпинату, 2 ст. л. лимонного соку, 225 г локшини, морська сіль, мелений перець.
Готуємо страви з печінки
— 2 квітня 2014 —
У печінці дуже багато повноцінних білків, до складу яких входять такі важливі елементи, як залізо і мідь, причому у формі, що легко засвоюється.
Салат з буряком і квасолею
— 26 березня 2014 —
Банка квасолі у власному соку (200-250 г); мариновані огірочки - 2-3 шт.; цибулина - 1 велика; 1 середній буряк; пачка сухарів з будь-яким смаком; рослинна олія.
М'ясо в горщиках у духовці
— 26 березня 2014 —
Свинина безкісткова - 0,9 кг, картопля - 6-8 шт., морква - 2 шт., цибуля - 3 шт., перець болгарський червоний - 1 шт., кріп - 1 пучок, сухий базилік - 1-2 ч. л., сумах - 0,5 ч. л., перець запашний мелений - 0,3 ч. л., сіль - за смаком, окріп, тісто за смаком і бажанням - 1 кг.
Легка печеня з грибами
— 26 березня 2014 —
10-15 печериць, 4-5 картоплин, 1 морквина, 3-4 зубки часнику, сметана, паприка, чорний перець, сіль - за смаком.
Брецелі
— 26 березня 2014 —
Брецелі - це баварські кренделі, традиційна закуска до пива на народних гулянках і пивних фестивалях на кшталт Октоберфеста. Ці кренделі мають характерний рудувато-коричневий насичений колір - такий ефект досягається за рахунок занурення сирих брецелей у содовий розчин (лауге).
1 | ... | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 |