Кулінарія
Плов на нашому столі
— 22 листопада 2019 —
Плов (перс. - polov, узбекск., туркм. - palov, тур., крим. - pilav,) - страва східної кухні, що представляє собою в першу чергу рис із пряностями, приготовлений особливим способом (у кожній кухні своїм власним). Залежно від варіації, плов може готуватися з різними комбінаціями таких продуктів, як шматочки м’яса (як правило - баранина), городина (цибуля, морква), і навіть фрукти.
Мариновані печериці в медові з гострим перцем
— 21 листопада 2019 —
Свіжі печериці - 500 г; рафінована соняшникова олія - 80 мл; яблучний оцет - 60 мл; сіль - 0,5 ч. л.; часник - 3 зубчики; гострий перець - 1 стручок; суміш сушених трав - 1 ч. л.; рідкий мед - 1 ст. л., свіжа зелень - 1-2 гілочки для прикраси.
Свинячі реберця в кисло-солодкій глазурі
— 21 листопада 2019 —
М’ясні свинячі ребра - 1,8 кг; для розсолу: вода - 950 мл, сіль - 50 мл. Глазур: кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л., цукор - 2 ст. л., солодкий чилі соус - 2 ст. л., соєвий соус - 3 ст. л., яблучний оцет - 2 ст. л.
Хек з картоплею запечений у горщику
— 21 листопада 2019 —
Свіжоморожений хек - 600 г; картопля - 4 бульби; ріпчаста цибуля - 2 невеликі голівки; куряче яйце - 1 шт.; твердий сир - 100 г; сметана - 150 г; вершкове масло - 30 г; рослинна олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; приправа для риби - 0,5 ч. л.; чорний запашний перець - 4 горошини; лавровий лист - 4 шт.; свіжа зелень (кріп і петрушка) - 1 пучок.
Що приготувати на вечерю?
— 21 листопада 2019 —
Немає сумніву, це питання хвилює усіх жінок, які працюють, не менше п'ять разів на тиждень. Як правило, всі ми приходимо з роботи голодні та стомлені. Готувати щось складне і "витратне" за часом сил немає. Та й довго стояти біля плити після напруженого трудового дня не дуже хочеться. І не потрібно. Ми із задоволенням поділимося з вами рецептами швидкої домашньої їжі, на приготування якої піде не більше 30 хвилин, а вечеря вийде смачною та ситною.
Сирні рогалики зі згущеним молоком
— 8 листопада 2019 —
Пшеничне борошно - 400 г; сир жирністю 5-9% - 200 г; вершкове масло - 200 г; цукор - 120 г; розпушувач - 1,5 ч. л.; сіль і ванілін - по 1 щіпці; куряче яйце - 1 шт.; варене згущене молоко - 0,5 банки.
Картопляні ватрушки
— 8 листопада 2019 —
Картопля - 500 г; яйце - 1 шт.; сіль - 0,5 ч.л.; борошно - 2 ст.л.; зелень - за смаком; сир - 200 г; фарш курячий - 250 г; цибуля - 2 шт.; майонез - 1 ст.л.; спеції - за смаком; часник - 1-2 зубчики.
Шоколадний торт «Пеле»
— 8 листопада 2019 —
Корж: 3 яйця; 250 мл кефіру (ряжанки); 200 г цукру; 85 г вершкового масла; 35 г какао в порошку; 1 ч. л. соди (+ ст. л. оцту); 240 г борошна.
Булгур – прадавня крупа здоров’я й радості
— 8 листопада 2019 —
Булгур не дуже популярний у нашій країні, однак якщо вже хазяєчка з ним познайомиться – те полюбить на все життя.
Листковий пиріг з повидлом із чорної порічки
— 3 листопада 2019 —
Листкове бездріжджове тісто - 400 г; повидло із чорної порічки - 3-4 ст. л.; заморожена вишня - 100 г; куряче яйце - 1 шт.; цукрова пудра для прикраси - 1 ст. л.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |