Кулінарія

Плов на нашому столі

— 22 листопада 2019 —

Плов (перс. - polov, узбекск., туркм. - palov, тур., крим. - pilav,) - страва східної кухні, що представляє собою в першу чергу рис із пряностями, приготовлений особливим способом (у кожній кухні своїм власним). Залежно від варіації, плов може готуватися з різними комбінаціями таких продуктів, як шматочки м’яса (як правило - баранина), городина (цибуля, морква), і навіть фрукти.


Мариновані печериці в медові з гострим перцем

— 21 листопада 2019 —

Свіжі печериці - 500 г; рафінована соняшникова олія - 80 мл; яблучний оцет - 60 мл; сіль - 0,5 ч. л.; часник - 3 зубчики; гострий перець - 1 стручок; суміш сушених трав - 1 ч. л.; рідкий мед - 1 ст. л., свіжа зелень - 1-2 гілочки для прикраси.


Свинячі реберця в кисло-солодкій глазурі

— 21 листопада 2019 —

М’ясні свинячі ребра - 1,8 кг; для розсолу: вода - 950 мл, сіль - 50 мл. Глазур: кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л., цукор - 2 ст. л., солодкий чилі соус - 2 ст. л., соєвий соус - 3 ст. л., яблучний оцет - 2 ст. л.


Хек з картоплею запечений у горщику

— 21 листопада 2019 —

Свіжоморожений хек - 600 г; картопля - 4 бульби; ріпчаста цибуля - 2 невеликі голівки; куряче яйце - 1 шт.; твердий сир - 100 г; сметана - 150 г; вершкове масло - 30 г; рослинна олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; приправа для риби - 0,5 ч. л.; чорний запашний перець - 4 горошини; лавровий лист - 4 шт.; свіжа зелень (кріп і петрушка) - 1 пучок.


Що приготувати на вечерю?

— 21 листопада 2019 —

Немає сумніву, це питання хвилює усіх жінок, які працюють, не менше п'ять разів на тиждень. Як правило, всі ми приходимо з роботи голодні та стомлені. Готувати щось складне і "витратне" за часом сил немає. Та й довго стояти біля плити після напруженого трудового дня не дуже хочеться. І не потрібно. Ми із задоволенням поділимося з вами рецептами швидкої домашньої їжі, на приготування якої піде не більше 30 хвилин, а вечеря вийде смачною та ситною.


Сирні рогалики зі згущеним молоком

— 8 листопада 2019 —

Пшеничне борошно - 400 г; сир жирністю 5-9% - 200 г; вершкове масло - 200 г; цукор - 120 г; розпушувач - 1,5 ч. л.; сіль і ванілін - по 1 щіпці; куряче яйце - 1 шт.; варене згущене молоко - 0,5 банки.


Картопляні ватрушки

— 8 листопада 2019 —

Картопля - 500 г; яйце - 1 шт.; сіль - 0,5 ч.л.; борошно - 2 ст.л.; зелень - за смаком; сир - 200 г; фарш курячий - 250 г; цибуля - 2 шт.; майонез - 1 ст.л.; спеції - за смаком; часник - 1-2 зубчики.


Шоколадний торт «Пеле»

— 8 листопада 2019 —

Корж: 3 яйця; 250 мл кефіру (ряжанки); 200 г цукру; 85 г вершкового масла; 35 г какао в порошку; 1 ч. л. соди (+ ст. л. оцту); 240 г борошна.


Булгур – прадавня крупа здоров’я й радості

— 8 листопада 2019 —

Булгур не дуже популярний у нашій країні, однак якщо вже хазяєчка з ним познайомиться – те полюбить на все життя.


Листковий пиріг з повидлом із чорної порічки

— 3 листопада 2019 —

Листкове бездріжджове тісто - 400 г; повидло із чорної порічки - 3-4 ст. л.; заморожена вишня - 100 г; куряче яйце - 1 шт.; цукрова пудра для прикраси - 1 ст. л.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс