Кулінарія
Торт «Політ» за Дст
— 26 грудня 2013 —
Тісто: 130 г арахісу (але можна взяти будь-які горіхи, наприклад кешью або мигдаль); 5 білків від яєць; 320 г цукру; 1 пакетик ванільного цукру.
Крем: 215 г вершкового масла; 190 г цукру; 1 яйце; 125 г молока; 1 ст. л. коньяку; 1 пакетик ванільного цукру.
Салат «Новорічний»
— 26 грудня 2013 —
Креветки - 1 кг, крабове м'ясо - 150 г, кальмари - 0,5 кг, яйця - 5 шт., ікра червона - 50 г, майонез - 4 ст. л.
Ананас, фарширований креветками
— 26 грудня 2013 —
Ананас - 1 шт., рис (довгозерний) - 3/4 скл., цибуля - 1/2 шт., перець болгарський (червоний) - 1/2 шт., креветки (очищені) - 200 г, вершки - 1 скл., масло вершкове - 20 г, куркума - 1/3 ч. л., білий перець - 1/4 ч. л., часник - 1 зубок, сир (пармезан) - 30 г, сіль - за смаком.
Оселедець «під шубою» на різний лад
— 26 грудня 2013 —
Жодне застілля не обходиться без оселедця «під шубою». Цей салат з'явився приблизно 40 років тому... і полюбляється донині! Сьогодні ж ми трохи почаклуємо над оформленням і покажемо, як надати старому улюбленому салату новий вигляд.
Накриваємо святковий стіл для конячки
— 26 грудня 2013 —
Святковий новорічний стіл має бути прикрашений численними і різноманітними стравами. Особливість полягає в тому, що на столі повинен обов'язково бути свіжий, запашний хліб і побільше фруктів, овочів і свіжої зелені.
Новий рік - мандаринове свято
— 25 грудня 2013 —
Чому мандарини, які цілий рік не зникають з прилавків, так по-особливому пахнуть у новорічні свята? Може це неодмінне сусідство ялинових гілок здійснює такий магічний вплив на наш нюх, чи то спрацьовує генетична пам'ять, що міцно зафіксувала зв'язок «мандарини - Новий рік»... Але фантазія будь-якого кулінара, починаючи з рядової домогосподарки і закінчуючи маститими віртуозами від кухні, не знає спокою, і тому з мандаринів, крім соку, можна приготувати майже будь-яку страву - від салату до торта.
Курка з гарбузом і перцем
— 18 грудня 2013 —
1 курка, розділена на частини, 1 кг гарбуза, 2-3 солодких перці, 2 зубки часнику + 1 ціла головка, 2 ст. л. маслинової олії, 1 ч. л. з гіркою суміші прованських трав, сіль і перець - за смаком.
Курка маринована в кефірі, запечена з картоплею, травами і часником
— 18 грудня 2013 —
Кефір, курячі стегна, картопля, трави, сіль, перець, часник, томати.
Листковий салат з куркою та ананасами
— 18 грудня 2013 —
Куряча грудка - 150 г, печериці - 200 г, цибуля - 1 шт., сир - 100 г, яйце - 2 шт., консервовані ананаси - 1/2 банки, рослинна олія, майонез, зелень петрушки.
Різдвяний дрезденський штолен
— 18 грудня 2013 —
Для тіста: борошно пшеничне -1,300 кг, масло вершкове - 200 г, цукор - 130 г, дріжджі свіжі - 50 г, молоко - 400 мл, ванільний цукор, сіль, цедра лимона - за смаком. Для начинки: 500 г ізюму, 200 г дрібних цукатів, 125 мл рому, 100 г рубаного смаженого мигдалю.
1 | ... | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 |