Кулінарія
Пироги з яблуками
— 1 жовтня 2014 —
Рецепти яблучних пирогів нескінченно різноманітні. Щоб довго не стояти біля плити, коли сад так і кличе на прогулянку, ми підібрали найпростіші та смачні рецепти десертів з яблуками. Не тільки шарлотки, штруделі, ватрушки, відкриті літні пироги - навіть яблучна піца у будь-якої господарки за нашими порадами вийде легко і швидко.
Кекс із чорним виноградом
— 24 вересня 2014 —
2 великі яйця кімнатної температури, 135 г цукру, 4 ст. л. несолоного вершкового масла і ще трохи для змазування, 1/4 скл. маслинової олії, 1/3 скл. молока, 1/2 ч. л. екстракту ванілі, 200 г борошна, 3/4 ч. л. розпушувача, щіпка морської солі, цедра 1 великого або 2 маленьких лимонів, цедра 1 великого апельсина, 300 г чорного винограду, посипаного цукром, цукрова пудра - за бажанням.
Тефтельки у вершково-грибному соусі
— 24 вересня 2014 —
Яйце - 1 шт., цибуля ріпчаста (1 шт. у фарш, 1 шт. у соус) - 2 шт., гриби (будь-які) - 200 г, перець чорний, сіль, рис - 200 г, олія рослинна - 4 ст. л., фарш м'ясний - 500 г, сир твердий - 50 г, вершки (жирність 10-20%) - 200 мл.
Гречаний суп із грибами й галушками
— 24 вересня 2014 —
Куряча грудинка, 2,5-3 літри води, 250 г печериць, 1/2 склянки гречки, 1 цибулина, 1 невелика морква, цибуля порей, 1 лавровий лист, зелень петрушки - невеликий пучок, сіль - за смаком.
Для галушок: 2-3 картоплі невеликих, 1 яйце, 3-4 ст. ложки борошна, щіпка солі.
Особливий суп для звичайного обіду і святкового столу
— 24 вересня 2014 —
Солянка - суп особливий. По-перше, вона може служити першою стравою на обідньому столі. А по-друге, це мабуть єдиний суп, який можна подати й у свято як гарячу страву.
Голубці з куркою і грибами
— 18 вересня 2014 —
300 г курячого філе, 1/2 скл. рису, 1 невелика морквина, 1 цибулина, 1 часточка часнику, 3 помідори (або 2 ст. л. томатної пасти), 300 г сметани, 1 качан капусти, 5-6 печериць, 2 ст. л. рослинної олії, масло вершкове, для змазування формочек, сіль, перець - за смаком.
Скумбрія, запечена в духовці «Вершковий човник»
— 18 вересня 2014 —
Свіжоморожена невипатрана або свіжа скумбрія, цибулина, будь-які овочі (наприклад, цвітна капуста, стручкова й біла квасоля), 100 мл 20%-вих вершків, печериці, 50-70 г сиру, 1-2 ст. л. лимонного соку, вершкове масло, зелень, сіль, перець - за смаком.
Кілька причин поласувати виноградом
— 18 вересня 2014 —
Виноград - одні з найсмачніших ласощів кінця літа -початку осені. У чому ж користь винограду для здоров'я людини? Скільки можна їсти винограду без шкоди для талії? Який виноград корисніший? Спробуємо розібратися.
1 | ... | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | ... | 220 |