Кулінарія
Східний пиріг
— 27 листопада 2013 —
800 г борошна, 1 яйце, 2 склянки холодної води, 1/2 чайної ложки солі, 400 г очищених горіхів, 2 склянки родзинок, 300 г пряженого масла, 2 склянки цукру.
Свинячий окіст, запечений у беконі з розмарином
— 27 листопада 2013 —
600 г свинячого окосту цільним шматком, 2 ст. л. нарубаного свіжого розмарину + 3-4 цілі гілочки, 150 г бекону, 10 маленьких цибулин у лушпайці (зняти тільки верхній шар), 10 г вершкового масла, 1 ч. л. борошна, 250 мл курячого бульйону, сіль і мелений чорний перець - за смаком.
М'ясний кекс
— 20 листопада 2013 —
Копчене м'ясо (ковбаса) - 350 г, квасоля варена (або консервована) - 400 г, сир - 100 г, сметана - 100 г, майонез - 100 г, яйця - 3 шт., борошно - 1 скл., сода гашена - 1 ч.л., зелень.
Бісквітне печиво савоярді
— 20 листопада 2013 —
3 яйця, 100 г цукру, 90 г борошна, сіль, 20 г вершкового масла, 30 г цукрової пудри.
Тефтельки в духовці
— 20 листопада 2013 —
500 г фаршу, півсклянки рису, 1 невелика цибулина, 1 куряче яйце, борошно, сіль, спеції, перець - за смаком.
Для соусу: 3 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки томатної пасти, 1 цибулина, 1 морквина, пара зубків часнику, рослинна олія, сіль, перець, спеції - за смаком.
Готуємо паштети
— 20 листопада 2013 —
Паштети - відмінна закуска, яку можна готувати на кожний день і до святкового столу. Вони дуже зручні в готуванні та різноманітні на смак. Паштети можна приготувати з оселедця, сиру, печінки з оселедцем, сиру з оселедцем, з копченої тріски, із бринзи зі шпротами, з картоплі та кільок. Більш поширені паштети з м'яса та печінки.
Бісквітний рулет з бананами
— 20 листопада 2013 —
Яйця – 4-5 шт., цукор – 1 склянка (200 мл), борошно – 1 склянка, чай або кава для змочування – півсклянки, алкоголь (горілка, коньяк) – 3 ст. ложки, масло вершкове – 200 г, варена згущенка – 1 бляшана баночка (380 г), 3-4 банани, плитка шоколаду.
Картопляний рулет з куркою та грибами
— 20 листопада 2013 —
200 г курячого філе; 250-300 г свіжих грибів; 2 середніх цибулини; 2 склянки борошна; зелень петрушки, кропу; 7-8 середніх картоплин; три яйця (два – у тісто, одне – для змазування); трохи рослинної олії, сіль за смаком; ложка вершкового масла; насіння кмину, кунжуту.
Тістечко «Білочка»
— 13 листопада 2013 —
Корж: 2 яйця, 0,5 скл. цукру, 100 г чорного ізюму (прокрутити через м'ясорубку), 0,5 скл. молока, 1 ч. л. соди гашена оцтом, трохи менше 1 скл. борошна.
Крем: 1 скл. жирних вершків, 0,5 банки згущенки, мелений фундук - за бажанням.
Швидкі мариновані печериці
— 13 листопада 2013 —
500 г свіжих печериць, 3 зубки часнику, 1 ріпчаста цибулина середнього розміру, 1/2 червоного болгарського перцю, нарізаного кубиками.
Для маринаду: 1 л води, лавровий лист -1 шт., чорний перець горошком - 5 зерен, сушений майоран, столовий оцет 9% - 80 мл, сіль - 1,5 ч. л., цукор - 1 ст. л., 1 ст. л. маслинової олії.
1 | ... | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 |