Кулінарія

Cитний пиріг

— 27 лютого 2013 —

4-5 картоплин, 2 цибулини, 1 окорочок, 2 яйця, 100 г сметани (кефіру), 100 г майонезу, 1 скл. борошна, 0,5 ч. л. соди.


Лимонний пиріг-безе

— 27 лютого 2013 —

6 піскових печив.

Для лимонного крему: 18 мл лимонного соку + цедра 1 лимона, 4 великих яйця, 100 г вершкового масла, 220 г цукрової пудри.
Для безе: 3 яєчних білки, 150 г цукрової пудри, 1 щіпка солі.

Курячі крильця в медяному соусі

— 27 лютого 2013 —

1 кг курячих крилець, 2 столові ложки меду, 4 столові ложки соєвого соусу, 2 столові ложки маслинової олії, 1 чайна ложка гострого соусу «Табаско», 1 столова ложка гарного кетчупа або томатної пасти, сіль, спеції - за смаком.


Картопляні пампушки

— 27 лютого 2013 —

75 мл молока, 50 г цукру, 1/2 ч. л. сухих активних дріжджів або 15 г свіжих, 170 г однорідного теплого картопляного пюре, 1 велике яйце, 1 ч. л. ванільної есенції, 350 г борошна, 1/8 ч. л. меленого мускатного горіха, 1/4 ч. л. солі, 60 г вершкового масла кімнатної температури, цукрова пудра для посипання.


Кухонні хитрості для тіста

— 27 лютого 2013 —

У кожної справи є свої секрети, а у такої делікатної, як готування гарного тіста, їх вистачає. Навіть у хлібопекарнях і ресторанах, де є таке обладнання, як тістомісильник, у одних майстрів тісто виходить кращим, ніж у інших. У домашніх же умовах, де тісто нерідко робиться «на око», знання таких секретів часто допомагає зробити дивовижно смачне, пишне та м'яке тісто.


Яблука в тісті

— 20 лютого 2013 —

3 великих яблука, 125 г борошна, 2 ст. л. цукрової пудри, 1,5 ч. л. розпушувача, 0,5 ч. л. ванільного екстракту або 1 стручок ванілі, 0,5 ч. л. солі, 200 мл молока, 1 яйце, олія для обсмажування.


Рибний салат із крекерами

— 20 лютого 2013 —

2 пачки несолодких круглих крекерів, 1 баночка будь-яких рибних консервів (горбуша, тунець, сайра в олії), 4-5 яєць, майонез, 1-2 зубочки часнику, зелена цибуля, твердий сир.


Закусочний пиріг з плавленим сирком

— 20 лютого 2013 —

100 г маргарину, 3 ст. л. сметани, 0,5 ч. л. соди (не гасити), 1 склянка борошна.

Для начинки: 3 цибулини, 2 плавлених сирки, 3 яйця.

Відчути смак домашнього глінтвейну можна тільки взимку...

— 20 лютого 2013 —

Тільки в цю пору року люди піддаються переохолодженню настільки, що впору підключати медиків. Легку ж форму «замерзання» - легко вилікує глінтвейн. І приготувати його дуже просто в домашніх умовах. Крім того, що цей напій має неординарний смак, він ще й корисний.


Ліниві вареники

— 20 лютого 2013 —

200 г сиру, 2 ст. л. цукрової пудри, 1 яйце, 3 ст. л. борошна, 1 ч. л. ванільної есенції, щіпка солі.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс