Картопляні пампушки

27 лютого 2013

75 мл молока, 50 г цукру, 1/2 ч. л. сухих активних дріжджів або 15 г свіжих, 170 г однорідного теплого картопляного пюре, 1 велике яйце, 1 ч. л. ванільної есенції, 350 г борошна, 1/8 ч. л. меленого мускатного горіха, 1/4 ч. л. солі, 60 г вершкового масла кімнатної температури, цукрова пудра для посипання.

Дріжджі змішуємо з цукром і теплим молоком, ставимо в тепле місце на 15-20 хвилин. Змішуємо дріжджову суміш з картопляним пюре, яйцем і ванільною есенцією.

Додаємо половину борошна, просіяного з сіллю і мускатним горіхом та вимішуємо. Додаємо розм'якшене масло і ще раз вимішуємо. Поступово додаємо борошно, що залишилося, і замішуємо м'яке тісто. Воно буде трохи липнути до рук.

Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою або рушником і ставимо в тепле місце підходити. Тісто повинне збільшитися в об'ємі в півтора-два рази.

Обминаємо тісто і перекладаємо на присипану борошном поверхню. Злегка вимішуємо, додаючи за необхідністю борошна, щоб тісто можна було розкотати, але не зробити його крутим.

Розкочуємо тісто шаром товщиною близько 7 мм і нарізаємо невеликими прямокутниками. Нарізане тісто накриваємо рушником і даємо підійти протягом 20-25 хвилин.

На середньому вогні розігріваємо в глибокому посуді рослинну олію. Її повинно бути стільки, щоб пампушки плавали (близько 400-500 мл на сотейник діаметром 24 см).

Партіями смажимо пампушки з обох боків до рум'яного кольору й готовності. Перекладаємо на паперові рушники, щоб всотати зайву олію, потім посипаємо цукровою пудрою. Повністю остуджуємо й подаємо.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8493 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс