Кулінарія
Баклажанний салат по-корейськи
— 25 липня 2013 —
550 г маленьких щільних баклажанів, 1 перо зеленої цибулі (зелена та біла частина нашатковані кільцями), 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. кунжутної олії, 3 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. рисового оцту, 2 ст. л. дробленого насіння кунжуту, сіль.
Готуємо за ДСТ
— 25 липня 2013 —
Рецепти знайомих нам з дитинства кулінарних хітів радянської епохи створювали кращі кухарі країни. Такі страви повинні були відповідати спеціально розробленим Дст, тому й виходили особливо смачними.
Ягідний пиріг з італійською меренгою
— 17 липня 2013 —
Для основи: 3 яйця, 50 г цукру, 120 г вівсяних пластівців, перемелених у борошно.
Для ягідної начинки: 350 г малини, 1 ч. л. крохмалю, 2-3 ст. л. цукрової пудри (або за смаком).
Для італійської меренги: 3 білки, 175 г цукру, 75 г води, 1 ч. л. лимонного соку.
М'які кренделі з сирно-часничним соусом
— 17 липня 2013 —
Кренделі: 2 скл. молока, 1,5 ст. л. дріжджів, 6 ст. л. коричневого цукру, 4 ст. л. розтопленого вершкового масла, 4,5 скл. борошна, 2 ч. л. солі, 1/3 скл. соди, 3 скл. теплої води, сіль грубого помелу, 8 ст. л. вершкового масла, розтопити.
Соус: 3 ст. л. вершкового масла, 3 ст. л. борошна, 3 зубочки часнику, видавити, 1 скл. молока, щіпка паприки, щіпка червоного перцю, 125 г тертого сиру (Чедер).
До столу у спекотний день
— 17 липня 2013 —
Спека за вікном змушує приготувати щось прохолодне, наприклад, лимонад, квас або холодник. Пропонуємо кілька рецептів.
Банановий кекс з маком і лимонною глазур'ю
— 17 липня 2013 —
250 г борошна, 1,5 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. соди, 1/4 ч. л. меленої кориці, 1/4 ч. л. солі, 3 ст. л. маку (розпарювати й розмелювати не потрібно), 2 невеликих спілих банани (170 г у сумі в очищеному вигляді), 100 мл кефіру, 100 г масла кімнатної температури, 150 г цукру, 2 яйця.
Для глазурі: 80 г цукрової пудри, 1 лимон.
Рулет з лаваша в грецькому стилі
— 17 липня 2013 —
2 невеликих круглих лаваші, 1 велике куряче філе, близько 300 г, 1/2 червоної цибулини, 1 ст. л. чорних маслин, 60 г фети, 6 салатних листків, 4 ст. л. дзадзики*.
Курка запечена в гірчичному соусі
— 10 липня 2013 —
Курка або курячі стегна - 1,5 кг, часник у лушпайці - 10 часточок. Соус-маринад: 1 ст. л. дижонської гірчиці з насінням, 1 ч. л. меленої паприки, 1 ч. л. куркуми, 2 ст. л. домашнього майонезу, 2 ст. л. натурального йогурту, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Картопляні тефтельки під грибним соусом
— 10 липня 2013 —
Масло вершкове несолоне, 1 яйце, 1 кг картоплі, 400 г печериць, 200 мл вершків 20%, 1 ст. л. пшеничного борошна.
1 | ... | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 |