Кулінарія

Баклажанний салат по-корейськи

— 25 липня 2013 —

550 г маленьких щільних баклажанів, 1 перо зеленої цибулі (зелена та біла частина нашатковані кільцями), 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. кунжутної олії, 3 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. рисового оцту, 2 ст. л. дробленого насіння кунжуту, сіль.


Готуємо за ДСТ

— 25 липня 2013 —

Рецепти знайомих нам з дитинства кулінарних хітів радянської епохи створювали кращі кухарі країни. Такі страви повинні були відповідати спеціально розробленим Дст, тому й виходили особливо смачними. 


Ягідний пиріг з італійською меренгою

— 17 липня 2013 —

Для основи: 3 яйця, 50 г цукру, 120 г вівсяних пластівців, перемелених у борошно.
Для ягідної начинки: 350 г малини, 1 ч. л. крохмалю, 2-3 ст. л. цукрової пудри (або за смаком).
Для італійської меренги: 3 білки, 175 г цукру, 75 г води, 1 ч. л. лимонного соку.


М'які кренделі з сирно-часничним соусом

— 17 липня 2013 —

Кренделі: 2 скл. молока, 1,5 ст. л. дріжджів, 6 ст. л. коричневого цукру, 4 ст. л. розтопленого вершкового масла, 4,5 скл. борошна, 2 ч. л. солі, 1/3 скл. соди, 3 скл. теплої води, сіль грубого помелу, 8 ст. л. вершкового масла, розтопити.
Соус: 3 ст. л. вершкового масла, 3 ст. л. борошна, 3 зубочки часнику, видавити, 1 скл. молока, щіпка паприки, щіпка червоного перцю, 125 г тертого сиру (Чедер).


До столу у спекотний день

— 17 липня 2013 —

Спека за вікном змушує приготувати щось прохолодне, наприклад, лимонад, квас або холодник. Пропонуємо кілька рецептів.


Банановий кекс з маком і лимонною глазур'ю

— 17 липня 2013 —

250 г борошна, 1,5 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. соди, 1/4 ч. л. меленої кориці, 1/4 ч. л. солі, 3 ст. л. маку (розпарювати й розмелювати не потрібно), 2 невеликих спілих банани (170 г у сумі в очищеному вигляді), 100 мл кефіру, 100 г масла кімнатної температури, 150 г цукру, 2 яйця.
Для глазурі: 80 г цукрової пудри, 1 лимон.


Рулет з лаваша в грецькому стилі

— 17 липня 2013 —

2 невеликих круглих лаваші, 1 велике куряче філе, близько 300 г, 1/2 червоної цибулини, 1 ст. л. чорних маслин, 60 г фети, 6 салатних листків, 4 ст. л. дзадзики*.


Джем абрикосовий по-словацьки

— 10 липня 2013 —

Абрикоси - 1 кг, цукор - 1 кг.


Курка запечена в гірчичному соусі

— 10 липня 2013 —

Курка або курячі стегна - 1,5 кг, часник у лушпайці - 10 часточок. Соус-маринад: 1 ст. л. дижонської гірчиці з насінням, 1 ч. л. меленої паприки, 1 ч. л. куркуми, 2 ст. л. домашнього майонезу, 2 ст. л. натурального йогурту, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, чорний мелений перець - за смаком.


Картопляні тефтельки під грибним соусом

— 10 липня 2013 —

Масло вершкове несолоне, 1 яйце, 1 кг картоплі, 400 г печериць, 200 мл вершків 20%, 1 ст. л. пшеничного борошна.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс