Кулінарія
Рецепти найсмачніших кремів для торта
— 14 серпня 2013 —
Традиційний торт без крему уявити складно. Смачний крем завжди підкреслить основу торта, будь то бісквітне, піскове або інше тісто.
Апельсинові мафіни
— 7 серпня 2013 —
1 апельсин, 150 г цукру, 2 ч. л. ванільного цукру, 150 г вершкового масла або маргарину, 3 яйця, 2 ч. л. розпушувача (або 1 ч. л. соди), 200-250 г борошна.
Тюрингський сливовий пиріг
— 7 серпня 2013 —
Тісто: 250 г борошна, 1 ч. л. сухих дріжджів, 50 г цукру, 4 ст. л. теплого молока, 1 яйце, 75 г м'якого масла або маргарину.
Начинка: 1 кг слив.
Заливання: 2 яйця, 75 г цукру, 125 мл вершків (20-30%), щіпка кориці.
Штрейзель: 180 г борошна, 75 г цукру, 100 г холодного вершкового масла.
Готуємо з баклажанів
— 7 серпня 2013 —
Страви з баклажанів найчастіше з'являються на нашому столі у вигляді закусок. І справді, саме в цій якості баклажани проявляють себе з найкращого в кулінарному смислі боку. Консервовані баклажани сильно нагадують гриби, а їхня вдала форма так і підмиває зробити з баклажана «човник» з яким-небудь наповнювачем. Тим більше, що баклажани прекрасно сполучаються майже з усіма продуктами. Але баклажани - це не тільки ікра і закусочні рулетики. З них можна приготувати й першу страву, і запіканку та навіть торт (закусочний, звичайно!). Приступимося?
Бурячник
— 7 серпня 2013 —
2-3 невеликих молодих буряки, 2-3 середніх картоплини, пучок зеленої цибулі, 3-4 свіжих огірки, 4 яйця, петрушка, кріп, сіль, перець, лимонний сік, цукор, сметана.
Курка з овочами
— 7 серпня 2013 —
1 цибулина, 400-500 г курячих стегенець, 500 г спаржевої квасолі, 1 кабачок, 1 склянка бульйону, 70 г томатної пасти, сіль, перець, маслинова олія.
Баба-гануш
— 7 серпня 2013 —
Баба-гануш - це баклажановий соус, що прийшов до нас з арабської кухні. Він чимось схожий на звичну нам з дитинства баклажанну ікру, але має більш виразний смак за рахунок того, що баклажани підсмажуються над вугіллями. Баба-гануш подається до страв з м'яса, птаха й овочів, а також як самостійна страва - з пітой або іншим хлібом.
Сирна запіканка
— 31 липня 2013 —
3 яйця, банка згущеного молока, 500 г сиру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю (без гірки), щіпка солі.
Гострі свинячі тефтельки
— 31 липня 2013 —
700 г свинячого фаршу, 2-3 скибочки білого хліба, 1 середня цибулина, 1 яйце, 1 зубочок часнику, 450 г томатів, 1 солодкий червоний перець, цедра 1 невеликого апельсина, 1/3 ч. л. червоного гострого меленого перцю, 1 ст. л. борошна, сіль і чорний перець - за смаком.
1 | ... | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 |