Кулінарія
Серпнева випічка
— 15 серпня 2012 —
Кінець літа-початок осені - час, коли овочів і фруктів особливо багато. Вони всі стиглі, свіжі і завдяки цьому корисні та ситні. Крім того, що можна насолоджуватися овочевими та фруктовими салатами, ви можете побалувати себе і своїх близьких смачною випічкою із плодів, які нам дарує серпень.
Готуємо страви на медяний Спас
— 8 серпня 2012 —
На медяний Спас (14 серпня) починається Успенський піст - найкоротший, (два тижні), але за суворістю майже такий же, як і Великий. Церква призиває віруючих утримуватися на всьому протязі посту від вживання в їжу м'яса, молока, яєць і риби, у тому числі в складі різних продуктів. Їсти рибу дозволяється тільки у свято Преображення Господня (19 серпня). Піст передує святові Успенія Божої Матері. У центр храму на ранковій літургії виноситься Хрест: до суботньої вечірньої служби всі віруючі можуть йому поклонитися.
Спагетті в стилі карбонара
— 8 серпня 2012 —
200 г спагетті, 1 велике куряче яйце, 2 курячих жовтки, 50 г твердого сиру, 100 г бекону, 1 зубочок часнику, маслинова олія.
Запечені баклажани із сиром
— 8 серпня 2012 —
1 середній баклажан, 1 кулька бринзи (або моцарели), 50 г твердого сиру, 5-6 середніх помідорів, 1 зубочок часнику, кілька гілочок базиліку, маслинова олія, борошно, сіль, чорний перець.
Ще раз про піцу
— 1 серпня 2012 —
Версій походження піци існує безліч. Вона нараховує вже не одне сторіччя. З'явилася піца на Апеннінському півострові, землі стародавньої Римської імперії - у сучасній Італії.
Картопляна запіканка: простіше не буває
— 1 серпня 2012 —
4-5 картоплин, 3 столові ложки сметани, 3 столові ложки молока, 2 яйця, гриби, жменя цибулі порею, 1/2 склянки тертого твердого сиру, сіль, перець, пряності - за смаком, рослинна олія.
Торт «Прага»
— 1 серпня 2012 —
Для бісквіта: цукор - 1 скл., сметана - 200 г, горілка - 0,5 скл., борошно - 2 скл., какао-порошок - 4 ст. л., розпушувач - 1 ч. л., згущене молоко з цукром - 100 г, яйце - 2 шт.
Готуємо з баклажанів
— 25 липня 2012 —
Баклажани містять безліч корисних речовин, допомагають виводити холестерин, перешкоджають утворенню тромбів. Але головним достоїнством баклажанів є їхній чудовий смак, що прекрасно сполучається зі смаком інших продуктів.
Морозиво Пломбір
— 25 липня 2012 —
1 л молока, 100 г масла, 2 склянки цукру, 1 ч.л. крохмалю, 5 яєчних жовтків.
Салат з кавуном, фетою та насінням
— 25 липня 2012 —
Кавун, фета, гарбузове та соняшникове насіння, чебрець, маслинова олія.
1 | ... | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 |