Картопляна запіканка: простіше не буває

1 серпня 2012

4-5 картоплин, 3 столові ложки сметани, 3 столові ложки молока, 2 яйця, гриби, жменя цибулі порею, 1/2 склянки тертого твердого сиру,  сіль, перець, пряності - за смаком, рослинна олія.

Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо тоненькими кружечками - міліметра 3. Закінчивши процедуру, заливаємо картопляні скибочки водою.

Для соусу збиваємо в мисці сметану з молоком. У суміш, що вийшла, додаємо за смаком сіль-перець і улюблені пряності. Потім у суміш вбиваємо яйця і додаємо гриби (абсолютно будь-які, можна навіть мариновані). Туди ж відправте нарізану колечками цибулю-порей і жменю сиру (сорт не має значення.) Густота соусу, що вийшов, повинна бути приблизно такої ж консистенції як тісто на оладки.

Розігріваємо духовку до 180°С градусів. У форму для запікання, попередньо змазану рослинною олією, викладаємо шар картоплі. Зверху поливаємо його соусом. Потім знову викладаємо картоплю, заливаючи зверху соусом. І так доти, поки картопля із соусом не закінчаться. Верхнім шаром повинен бути соус.

Ставимо запіканку в духовку на 40 хвилин. Не забувайте час від часу поглядати на страву. Як тільки картопля стане м'якою і поверхня стане золотавою - страву можна подавати до столу. Приємного апетиту!

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5386 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс