Кулінарія
Котлети в різних національних кухнях
— 28 січня 2015 —
Як і багато інших страв, котлети прийшли до нас із Франції. Спочатку, їх готували тільки зі шматка натурального м'яса з реберною кісточкою. До речі, слово «котлета» і перекладається як - «порібнина». Нині котлети популярні в усьому світі. Для їхнього готування використовують не тільки м'ясо, але й рибу, морепродукти, овочі, крупи і фрукти.
Смачні домашні батони
— 21 січня 2015 —
250 г борошна, 6 г сухих дріжджів, 4 г солі, 30 г вершкового масла або маргарину, 100 мл молока, 50 мл води. Для змазування верху: 1 жовток, 5 г молока.
Котлети «Пташине молоко»
— 21 січня 2015 —
Для фаршу: 500-700 г філе індички або курки, 1 цибулина, 2-3 зубки часнику, булка, 1 яйце, сіль, перець.
Для начинки: 100-150 г сиру і 2 варені яйця натерти на дрібній тертці, петрушку та кріп дрібно нарізати, 2 ст. л. м'якого вершкового масла, приправа суміш перців - за смаком.
Для кляра: 2 яйця, 3-4 ст. л. сметани або майонезу, 1/2 ч. л. розпушувача, сіль, борошно (тісто має вийти як на оладки).
Свинина - книжка з ананасом і морквою
— 21 січня 2015 —
Cвиняча грудинка, ананас (консервований), морква, майонез, гірчиця, базилік (сухий), орегано (сухе), сіль, перець.
Медовик із заварним кремом
— 21 січня 2015 —
Для тіста: 2 яйця, 1 скл. цукру, 50 г масла вершкового, 2 ст. л. меду, 2 ч. л. соди, 3 скл. борошна.
Для крему: 2 яйця, 2 скл. цукру, 3 ст. л. борошна, 350 г масла вершкового, 0,5 л молока.
Ідеальний сніданок - який він
— 21 січня 2015 —
На сніданок можна порадувати себе не тільки вівсяною кашею, але й шматочком торта. Тільки на сніданок можна дозволити собі таке свято живота. В інші прийоми їжі робити цього не варто, якщо ви стежите за своєю фігурою. Але, якщо ви дійсно хочете мати гарну фігуру і при цьому повноцінно харчуватися смачною та здоровою їжею, то нижче ми розповімо, яким повинен бути сніданок.
Скумбрія домашнього засолення
— 14 січня 2015 —
1 скумбрія морожена, 1 літр води, 4 ст. л. солі без гірки, 2 ст. л. цукру без гірки, 2 ст. л. оцту, 3 шт. лаврового листа, 3 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю.
Деруни з грибною начинкою
— 14 січня 2015 —
Картопля - 800 г, печериці свіжі - 400 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., яйця – 2 шт., борошно - 2 ст. л., рослинна олія, сіль, перець - за смаком.
Німецький сирний пиріг
— 14 січня 2015 —
Для тіста: 250 г борошна, 50 г меленого мигдалю, 80 г цукру, ваніль, щіпка солі, 150 г вершкового масла, 2 яйця;
для начинки: 400 г сиру, 50 г білого шоколаду, 30 г вершкового масла, 2 яйця, 70 г цукру, ваніль, 75 мл молока, 1 ч. л. лимонного соку, 30 г борошна, 1,5 ч. л. крохмалю, 1/2 ч. л. розпушувача, 75 г ізюму;
для глазурі: 100 г молочного шоколаду, 50 г гіркого шоколаду, 100-150 мл жирних вершків.
1 | ... | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | ... | 220 |