Кулінарія
Курячі «човники» з овочами
— 21 квітня 2019 —
Курячі грудки - 3-4 шт., сіль, чорний перець, паприка - по смакові, часник - 3 зубчика, рослинна олія, коріандр, зелений горошок, солодкий перець - 1/3 шт., помідори, сир - 100 г.
Соуси до макаронів
— 21 квітня 2019 —
Прийнято вважати, що макарони винайшли італійці, хоча китайці з ними не згодні й вони в чомусь праві - значно більш прадавня китайська локшина, завезена в Італію Марко Поло, з легкістю могла стати прообразом сучасних макаронів. А за іншою версією макарони існували на території Італії ще в часи прадавніх римлян, які взагалі були впевнені, що макарони насправді - подарунок з Олімпу й були вони придумані кимсь із місцевих богів.
Салат «Золотий півник»
— 12 квітня 2019 —
Куряча грудинка - 1 шт, шампіньйони - 200 г, цибуля ріпчаста* - 1 шт., сир твердий - 50 г, майонез.
Яловичина, тушкована з грибами
— 12 квітня 2019 —
На одну порцію: 150 г яловичини, 10 г топленого сала, 20 г сухих грибів, 150 г картоплі, 50 г цибулі, 20 г сметани.
Пончики сирні
— 12 квітня 2019 —
Вершкове масло - 80 г, цукор - 100 г, яйця - 3 шт., сіль на кінчику ножа, лимонна цедра - 1 ч. ложка, лимонний сік - 2 ст. ложки, коньяк або горілка - 2 ст. ложки, сир - 200 г, мигдаль або волоські горіхи - 2 ст. ложки, борошно - 200 г, розпушувач - 2 ч. ложки, родзинки - 2 ст. ложки.
Сирно-шоколадний пиріг
— 12 квітня 2019 —
Для сирних кульок: 300 г кисломолочного сиру; 4 ст. л. борошна; 1 яйце; 60 г цукрової пудри; 50 г кокосової стружки.
Для тіста: 200 г борошна; 3 яйця; 150 г цукру; 150 мл молока; 100 г чорного шоколаду; 3 ст. л. какао порошку; 2 ст. л. крохмалю; 1 ч. л. розпушувача; ванілін; щіпка солі.
Для глазурі: 100 г шоколаду; 2 ст. л. цукру; 20 г вершкового масла; 40 мл вершків
Кулінарні помилки, які іноді роблять навіть досвідчені кухарі
— 12 квітня 2019 —
Якщо два кухаря готують ту саму страву з ідентичних інгредієнтів, то це зовсім не означає, що обидві вийдуть однаково смачними. Важливі не тільки компоненти, їх співвідношення й кулінарний талант. Уміння покласти стейк на пательню в потрібний момент (не раніше й не пізніше!), порізати картоплю часточками певного розміру й володіння іншими хитрощами не менш цінне.
Відкритий картопляний пиріг
— 12 квітня 2019 —
1,5 кг картоплі, 2 яйця, 1 ч. л. приправи «італійські трави», 1 зубчик часнику, сіль і перець - за смаком. Для начинки: 2 ст. л. оливкової олії, по 80 г солодкого перцю (червоний і зелений), 1 цибулина, 100 г шинки, 2 зубчика часнику, 100 г шпинату, 6 яєць, 120 мл молока, 150 г сиру, перець мелений.
Бальзамічні гриби
— 12 квітня 2019 —
1 ст. л. оливкової олії; 2 маленькі цибулини, нарізані дрібними кубиками; 3 ст. л. вершкового масла; 0,5 кг свіжих печериць або інших грибів, нарізаних пластинками невеликої товщини; 0,5 ч. л. солі; 1/4 ч. л. свіже змеленого чорного перцю; 1,5 ч. л. дрібно нарізаного свіжого розмарину або листи чебрецю; 2 ст. л. бальзамічного оцту; 1,5 ст. л. цукру; 1 ст. л. соєвого соусу; 3 зубчика свіжого часнику, подрібненого.
Яєчня з грибами, сосисками й сиром
— 12 квітня 2019 —
Курячі яйця - 4 шт.; свіжі печериці - 3 шт.; копчені сосиски - 2 шт.; твердий сир - 75 г; часник - 2-3 зубчика; свіжий помідор - 1 шт.; соус чилі - 1-2 ст. л.; оливкова олія для смаження - 50 мл; свіжий кріп - невеликий пучок; суміш мелених перців - щіпка; сіль - за смаком.
1 | ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | ... | 220 |