Кулінарія
Капустяні котлети
— 2 травня 2019 —
Капуста свіжа - 500 г, цибуля - 1 шт., яйце куряче - 1 шт., борошно пшеничне - 2 ст. л., італійські або прованські трави - 0,5 ч. л., сіль, перець - по смакові, олія рослинна - 2-3 ст. л.
Французький крем-суп з печериць
— 2 травня 2019 —
7 середніх картоплин, 300 г печериць, 1 ст. л. вершкового масла, 1 середня цибулина, 1 ст. вершків або жирної сметани, 1,5 л води.
Еклери: тістечка та закуска
— 2 травня 2019 —
Еклери смачні і як тістечка, і як закуски. А наповнювати їх можна кремом, розтопленим шоколадом, будь-яким джемом, м'ясним або рибним фаршем, сумішшю з обсмажених або тушкованих овочів тощо. А також можна зробити начинку з печінкового паштету класичного або з грибами. З грибів, смажених з цибулею, і вареного тертого яйця.
Буряковий салат з родзинкою
— 2 травня 2019 —
Буряк - 200 г, часник - 1 зубків, родзинки - 30 г, кунжут - 1 ст. л., рослинна олія (лляна) - 1 ст. л.
Листковий пиріг з м’ясом
— 2 травня 2019 —
Упаковка листкового тіста, 200 г м’ясного фаршу, 1 середня цибулина, зелений і червоний перець, 2 помідора, перець чилі, рослинна олія, йогурт і часник.
Печені картопляні часточки
— 2 травня 2019 —
1 кг картоплі, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. рослинної олії, 3 ст. л. не занадто гострої гірчиці (можна в зернах), 1 ст. л. квіткового меду, 4-5 зубчиків часнику, сушені трави - за смаком (орегано, базилік, майоран), сіль - за смаком.
Ірландський яблучний пиріг з курдом
— 2 травня 2019 —
Для пирога: 2 яйця; 0,75 ст. молока; 450 г борошна; 2 ч. л. розпушувача для тесту; щіпка солі; по 0,25 ч. л. мелених гвоздик й мускатного горіха; 150 г вершкового масла; 200 г цукру; 4 великих кислуватих яблука. Для курда: 3 жовтка; 1,5 ст. молока; 75 г цукрової пудри; ванілін.
Головне християнське свято
— 26 квітня 2019 —
Найбільшою радістю після багатоденного посту була, звичайно, пасхальна трапеза. За православною традицією пасхальний стіл завжди намагалися зробити особливо нарядним і урочистим. Спеціально для нього на початку ХХ століття почали вирощувати у квіткових горщиках овес або пшеницю. У кошиках з такою зеленню чудово виглядали різнокольорові пасхальні яйця, викладені в кружечок.
Сирна паска
— 21 квітня 2019 —
Сир кисломолочний (жирний) - 500 г, яєчні жовтки - 3-4 шт. (або 2-3 яйця), сметана - 200 г, вершкове масло (кімнатної температури) - 100 г, цукор - 100 г, ванільний цукор - 1 ч. л. (або 1 ч. л. ванільного екстракту), ізюм - 80 г, горіхи (мигдальні пелюстки або здрібнений очищений мигдаль, фундук, кеш’ю й т. д.) - 50 г
Великодня паска
— 21 квітня 2019 —
Борошно - 1 кг, дріжджі - 50 г, молоко - 1,7 ст., 10 жовтків, 3 білка, цукор - 250 г, масло вершкове - 200 г, ізюм - 100 г, коньяк - 25 мл, мускатний горіх - 0,5 ч. л., кардамон мелений - 1 ч. л., ванільний цукор - 1 пакетик, сіль - 0,5 ч. л
1 | ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | ... | 220 |