Кулінарія

Капустяні котлети

— 2 травня 2019 —

Капуста свіжа - 500 г, цибуля - 1 шт., яйце куряче - 1 шт., борошно пшеничне - 2 ст. л., італійські або прованські трави - 0,5 ч. л., сіль, перець - по смакові, олія рослинна - 2-3 ст. л.


Французький крем-суп з печериць

— 2 травня 2019 —

7 середніх картоплин, 300 г печериць, 1 ст. л. вершкового масла, 1 середня цибулина, 1 ст. вершків або жирної сметани, 1,5 л води.


Еклери: тістечка та закуска

— 2 травня 2019 —

Еклери смачні і як тістечка, і як закуски. А наповнювати їх можна кремом, розтопленим шоколадом, будь-яким джемом, м'ясним або рибним фаршем, сумішшю з обсмажених або тушкованих овочів тощо. А також можна зробити начинку з печінкового паштету класичного або з грибами. З грибів, смажених з цибулею, і вареного тертого яйця. 


Буряковий салат з родзинкою

— 2 травня 2019 —

Буряк - 200 г, часник - 1 зубків, родзинки - 30 г, кунжут - 1 ст. л., рослинна олія (лляна) - 1 ст. л.


Листковий пиріг з м’ясом

— 2 травня 2019 —

Упаковка листкового тіста, 200 г м’ясного фаршу, 1 середня цибулина, зелений і червоний перець, 2 помідора, перець чилі, рослинна олія, йогурт і часник.


Печені картопляні часточки

— 2 травня 2019 —

1 кг картоплі, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. рослинної олії, 3 ст. л. не занадто гострої гірчиці (можна в зернах), 1 ст. л. квіткового меду, 4-5 зубчиків часнику, сушені трави - за смаком (орегано, базилік, майоран), сіль - за смаком.


Ірландський яблучний пиріг з курдом

— 2 травня 2019 —

Для пирога: 2 яйця; 0,75 ст. молока; 450 г борошна; 2 ч. л. розпушувача для тесту; щіпка солі; по 0,25 ч. л. мелених гвоздик й мускатного горіха; 150 г вершкового масла; 200 г цукру; 4 великих кислуватих яблука. Для курда: 3 жовтка; 1,5 ст. молока; 75 г цукрової пудри; ванілін.


Головне християнське свято

— 26 квітня 2019 —

Найбільшою радістю після багатоденного посту була, звичайно, пасхальна трапеза. За православною традицією пасхальний стіл завжди намагалися зробити особливо нарядним і урочистим. Спеціально для нього на початку ХХ століття почали вирощувати у квіткових горщиках овес або пшеницю. У кошиках з такою зеленню чудово виглядали різнокольорові пасхальні яйця, викладені в кружечок.


Сирна паска

— 21 квітня 2019 —

Сир кисломолочний (жирний) - 500 г, яєчні жовтки - 3-4 шт. (або 2-3 яйця), сметана - 200 г, вершкове масло (кімнатної температури) - 100 г, цукор - 100 г, ванільний цукор - 1 ч. л. (або 1 ч. л. ванільного екстракту), ізюм - 80 г, горіхи (мигдальні пелюстки або здрібнений очищений мигдаль, фундук, кеш’ю й т. д.) - 50 г


Великодня паска

— 21 квітня 2019 —

Борошно - 1 кг, дріжджі - 50 г, молоко - 1,7 ст., 10 жовтків, 3 білка, цукор - 250 г, масло вершкове - 200 г, ізюм - 100 г, коньяк - 25 мл, мускатний горіх - 0,5 ч. л., кардамон мелений - 1 ч. л., ванільний цукор - 1 пакетик, сіль - 0,5 ч. л



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс