Кулінарія
Їжа, що нас зігріє холодною зимою
— 14 січня 2015 —
Зимове меню відрізняється від меню інших сезонів. Один зі способів зігрітися - це їжа, а особливо допомагає зігрітися жирна і гостра їжа.
Еклери з сирно-йогуртовим кремом
— 5 січня 2015 —
Тісто: 3 яйця, 1 склянка води, 1 склянка борошна, 100 г вершкового масла.
Лазанья по-українськи
— 5 січня 2015 —
Гриби свіжі - 500 г (печериці, гливи, білі гриби), масло вершкове - 50 г, приправа для грибів - за смаком, молоко - 200 мл, борошно - 1 ст. л., сир «янтар» - 200 г, цибуля - 1 шт., морква - 1 шт., сир ковбасний копчений - 150 г (можна взяти будь-який твердий сир), фарш змішаний - 500 г, томатна паста - 2 ст. л., рослинна олія - 2 ст. л., сіль, перець чорний мелений - за смаком, перець червоний мелений (паприка) - 0,5 ч. л., мускатний горіх мелений - щіпка, зелень петрушки - 1 ст. л., капуста - 1 качан, сметана - 150 г, зелень кропу - 2 ст. л.
Щедра кутя
— 5 січня 2015 —
Увечері 13 січня господарки готують святкову вечерю, що цього разу називається щедрою кутею. Її починають готувати ще зранку. Це в другий раз протягом зимових святок готують кутю. У цілому їх три: перша - багата кутя - готується в переддень Різдва; друга - щедра - у переддень Василя, а третю кутю - голодну - готують у переддень Водохрещення. Як і на Святвечір, 13 січня на стіл ставлять ритуальні страви: хліб, кутю, узвар, голубці, рибу та вареники з різною начинкою, млинці із салом, пироги. Однак цього разу готують ще й скоромні страви і випікають спеціальні обрядові хліби - «Маланку» і «Василя».
Салат «Ріг достатку»
— 29 грудня 2014 —
Яйце куряче - 1 шт., сир м'який - 30 г, грудинка куряча - 50 г, чорнослив - 6 шт., горіхи волоські - 6 шт., сметана - 2 ст. л., сіль, гірчиця, огірок - 50 г, горіхи кедрові - 5 г, кріп, петрушка.
Шоколадний пиріг із чорносливом
— 29 грудня 2014 —
Тісто: 100 г масла, 200 г борошна, 100 г цукрової пудри, 1 ч. л. какао з великою гіркою, 1 жовток, 1 кав. л. ванільного екстракту, 1 ст. л. рому.
Начинка: 250 г чорносливу, 3 ст. л. амарето.
Ганаш: 220 г шоколаду, 220 г вершків 35%, 1 маленька чашка еспресо, 50 г масла, 1 ст. л. амарето.
Прикраса: 100 г шоколаду, 50 г масла, 8-10 мигдальних горішків.
Апельсинові цукати
— 29 грудня 2014 —
Апельсини - 1,5 кг; цукор - 1,5 кг; цукор для обвалювання готових цукатів - у міру потреби, приблизно 200 г.
Що подавати на стіл у Святий вечір: 12 традиційних пісних страв
— 29 грудня 2014 —
Святвечір - це переддень Різдва, котрий в Україні здавна називають Святий вечір. Саме у Святвечір улаштовують урочисте застілля, ритуал якого є незмінним протягом довгих століть.
Печериці з куркою і сиром
— 24 грудня 2014 —
500 г курячого філе, 60 г фети, 10 великих свіжих печериць, 4 ст. л. сметани, 1 ст. л. борошна, 1/2 скл. здрібненої моцарели, свіжа зелень петрушки, мелений чорний перець, сіль - за смаком, 1 ст. л. рослинної олії.
Листкові палички із шинкою
— 24 грудня 2014 —
250 г листкового дріжджового тіста, 55 г сиров’яленої шинки, 1 яйце.
1 | ... | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | ... | 220 |