Кулінарія
Суп харчо
— 11 лютого 2015 —
Баранина або яловичина - 600 г, цибуля - 2 шт., морква - 1 шт., помідори - 4 шт., перець солодкий - 1-2 шт., часник - 3-5 зубків, рис - 4-5 ст. л., волоські горіхи - 0,5 скл., перець чорний горошком - 5-10 шт., лавровий лист - 2 шт., олія рослинна (жир для обсмажування) - 2 ст. л., сіль - 1,5 ч. л., зелень кінзи або петрушки - 0,5 пучки, перець гіркий - 1 шт.
Куряча грудинка під сметанно - часниковим соусом
— 11 лютого 2015 —
2 курячі грудинки, 300 г сметани, 3-4 зубки часнику, 150 г сиру, сіль, перець - за смаком.
Жюльєн у картоплі
— 11 лютого 2015 —
Кілька картоплин, 100 г вершкового масла, 400 г дрібно нарізаних печериць або інших грибів, 1 цибулина, 1/2 ст. л. борошна, 250 мл вершків або сметани, 100 г тертого сиру, сіль, перець - за смаком.
Особливості масляного столу
— 11 лютого 2015 —
На Масляну вже не можна їсти м'ясо, але ще дозволена риба та молочні продукти (тому цей тиждень називають Сирним). Вони й складають основу масляного частування.
Яблучний зефір
— 4 лютого 2015 —
Яблучне пюре - 250 г, яєчний білок - 1 шт., вода - 150 г, цукор - 350 г, цукор - 50 г + агар-агар - 8 г.
Карпатка
— 4 лютого 2015 —
Для тіста: 250 мл води, 125 г вершкового масла, щіпка солі, щіпка цукру, 180 г борошна, 5 яєць (якщо великі, можна 4 шт.).
Для крему: 500 мл молока, 50 г борошна, 50 г крохмалю, 150 г цукру, 1 ст. л. ванільної есенції або ванільного цукру, 200 г вершкового масла кімнатної температури, цукрова пудра для посипання верху.
Як звести до мінімуму втрати вітамінів. Правильне готування овочів і фруктів
— 4 лютого 2015 —
Усім відомо, що при тепловій обробці фрукти й овочі втрачають більшість корисних речовин, що містяться в них. Однак не тільки варіння або смаження стають винуватцями втрати вітамінів. Ось кілька простих правил, дотримання яких допоможе зберегти живлющі сили фруктів і овочів.
Найсмачніші каші в горщиках
— 4 лютого 2015 —
Для тих, хто вміє та любить готувати різні страви в горщиках, не секрет - вони виходять у цьому чудо-посуді надзвичайно смачними. Серед таких страв, звичайно ж, каші, які зможе легко приготувати навіть недосвідчений кулінар. Давайте поговоримо про найсмачніші каші в горщиках - їхні рецепти і готування.
Курячі серденька, тушковані в пиві
— 28 січня 2015 —
600 г курячих серденьок, 2 середні морквини, 1 велика цибулина, 2 зубки часнику, 250 мл світлого пива, 1 ч. л. сухого майорану, сіль.
Домашня шоколадна паста
— 28 січня 2015 —
Молоко - 1 л, цукор (або цукрова пудра) - 750 г, какао - 6 ст. л., борошно біле - 6 ст. л., кава (розчинна) - 1 дес. л., масло вершкове - 220 г.
1 | ... | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | ... | 220 |