Народна медицина

Новий сорт чорної малини - потужний засіб проти раку

— 3 липня 2013 —

Учені вивели унікальний сорт чорної малини. Вони заявляють: це найкорисніша ягода. Сорт називається Mac Black. Крім більш яскраво вираженого смаку, ягода багата живильними речовинами й антиоксидантами, що запобігають розвитку рака, пише "The Daily Mail".


Від головного болю можна позбутися і без таблетки

— 26 червня 2013 —

У вас головний біль, а таблетки немає. Не варто панікувати. Існує ряд екстрених заходів, здатних зняти головний біль і без таблеток. Вибирайте самі, що вам найбільше підійде.


Комора вітамінів

— 26 червня 2013 —

Чорна смородина у свіжому вигляді (без цукру) може далеко не всім сподобатися на смак. Однак хімічний склад цих ягід наділяє їх цінними лікувальними властивостями.


Подагра відступить

— 26 червня 2013 —

При відкладенні уратних солей у суглобах розвивається подагра. Причиною цього захворювання вважається порушення обмінних процесів, викликане неправильним харчуванням. Коли людина вживає багато м'яса та напівфабрикатів, у її організмі відкладаються солі. Позбутися від них можна, дотримуючись суворої дієти і приймаючи лікарські засоби на основі трав.


Артишок для здоров'я

— 26 червня 2013 —

Атеросклероз (від гр. «athere» - каша, і «skleros» - твердий) - відкладення на стінках артерій жирових холестеринових утворень. Вважають, що до цього приводить надмірне утворення інсуліну. Якщо його рівень у крові високий, в організмі затримується багато рідини, тиск підвищується. Насамперед, зверніть увагу на такі вітаміни, як фолієва кислота, С, B6 (піридоксин), B12.


Дев'ять правил використання трав у лікувальних цілях

— 19 червня 2013 —

Знаменитий швейцарсько-німецький алхімік Парацельс, що жив в XVI столітті, один раз вимовив: «Ліки від отрути відрізняє доза». Це ж можна сказати і про трави: незважаючи на їхню гадану нешкідливість, вживати їх необхідно вкрай обережно. Про які правила варто пам'ятати?


Чай з ромашки має антиканцерогенні властивості

— 19 червня 2013 —

Чай з ромашки можна використовувати як профілактичний засіб для запобігання ракових захворювань. Як повідомляє The Daily mail, до такого висновку прийшли вчені Національного університету Огайо.


Не провокуйте ангіну...

— 19 червня 2013 —

Ось і наступило літо, і багато хто з нас розраховує як слід зміцнити свій імунітет. Але іноді трапляється і навпаки. Спека змушує ковтати холодну воду та влаштовувати протяги, забувши про елементарну обережність. Створюючи тимчасовий комфорт, ми розплачуємося за це ангіною.


Користь і стрункість від полуниці

— 12 червня 2013 —

Одна з найулюбленіших ароматних і смачних ягід - полуниця - знову відкрила свій сезон. На самому початку літа ми можемо насолоджуватися її смаком, радувати свій організм зсередини та зовні. З її допомогою навіть можна стати стрункішим. До речі, назва «полуниця» походить від латинського fragaria vesca, що означає «ароматний» або «запашний». І дійсно, як приємно вдихнути її аромат, ставлячи на стіл тарілку з цими червоними смачними ягодами!


Не пропустіть сезон меліси

— 12 червня 2013 —

У стародавності мелісу йменували «травою учнів». Її цінували за здатність очищати голову і поліпшувати пам'ять. Декому вона дотепер здорово допомагає при гіпертонії. Широко використовується у медицині, у тому числі як аналог валеріани.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс