Народна медицина

Усе про користь винограду

— 28 серпня 2013 —

За те, що щоосені ми маємо можливість ласувати соковитими ягодами винограду, потрібно дякувати невідомому селянинові з Межиріччя, що жив задовго до початку нашої ери. 


Народні засоби від головного болю: сила контрастів

— 21 серпня 2013 —

Головний біль може виникнути раптово і причин тому тисячі: від нервових потрясінь до переохолодження, від перевтоми, стресу, авітамінозу та інших недуг. Мігрень, гіпертонія, остеохондроз, гіпотонія, підвищення внутріочного тиску також можуть спровокувати головний біль. Чи варто миттєво ковтати таблетки? Народні засоби від головного болю, перевірені ще нашими бабусями, можуть без побічних ефектів зняти спазм, запалення, знизити тиск.


Бажаєте, щоб ваші зуби були білими?

— 21 серпня 2013 —

Тоді постарайтеся, щоб у вашому раціоні харчування були яблука, цвітна капуста, селера та морква. Ці овочі й фрукти діють як абразивний скраб для зубів, являючись натуральною зубною щіткою. Також вони стимулюють виробництво слини, що запобігає утворенню нальоту на зубах. Взагалі, слина - це чудо-рідина організму. Соковиті овочі й фрукти стимулюють її виділення, і вона вимиває залишки таких продуктів, як кава, солодке газування та червоне вино, пояснюють експерти. 


Чебрець: корисні властивості

— 21 серпня 2013 —

Чебрець, або тим’ян, люблять не тільки квіткарі. Кулінари вважають його чудовою приправою до багатьох страв, а фармацевти - відмінними ліками від ряду недуг. А ще його люблять бджоли й парфумери.


Райська насолода і ...«ліки»

— 14 серпня 2013 —

Ці, настільки звичні для нас фрукти - яблука, містять багато вітамінів, але головне їхнє багатство - антиоксиданти. Саме ці речовини захищають нас від хвороб серця та судин і від старіння взагалі. А за вмістом цих речовин яблука займають лідируючі позиції серед інших фруктів. І, що дуже важливо, на відміну від вітамінів антиоксиданти не руйнуються при зберіганні. 


Як лікувати шпори на п'ятах

— 14 серпня 2013 —

Як лікувати шпори на п'ятах, не витрачаючи величезні засоби на косметологів? Цілком ефективно можна провести дане лікування вдома. 


Мухогон - рослина корисна

— 14 серпня 2013 —

У цієї рослини дуже багато назв: мільне дерево, мухогон (за здатність відлякувати міль і мух), шпороцвіт і півняча шпора (через форму дрібних блакитнуватих квіток, хоча квітує ця рослина рідко), шпороцвіт кущовидний (за форму рослини), крапивка (схожий на кропиву, хоча і не печеться). А ботанічна її назва - плектрантус - теж відображає форму квіток рослини: plectron - «шпора», anthos - «квітка». 


Цілющі властивості яблук

— 14 серпня 2013 —

Ще Гіппократ відзначав цілющі якості яблук і рекомендував їх при лікуванні кишкових захворювань, хворостей серця та нирок. 


10 причин полюбити чорнослив

— 7 серпня 2013 —

Висушені плоди сливи містять набагато більше корисних речовин, чим свіжі. Чорнослив належить до категорії найбільш корисних сухофруктів. 


Копорський чай - джерело здоров'я

— 7 серпня 2013 —

Багато хто вважає, що вранці набагато корисніше пити чай, ніж каву. Корисніший чай чи ні - питання спірне. А ось те, що за старих часів популярними були зовсім інші чаї - це точно. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс