Кулінарія

Помідори з сиром

— 23 липня 2015 —

Помідори - 5 шт., сир - 200 г, гриби - 200-250 г, цибуля - 1 шт., яйця курячі - 2 шт., пряжене масло - 1/2 ст. л., вершкове масло - 15 г, перець, сіль - за смаком.


Ванільний сметанник з піскового тіста

— 23 липня 2015 —

Для тіста: 200 г вершкового масла, 1 яйце, 1,5 ч. л. розпушувача, 2 скл. борошна (300 г), 0,5 скл. цукру.
Начинка: 500 г сметани, 4 яйця, ванільний цукор - 3 ст. л.і (30 г), 1 пакетик ваніліну (2 г), 4 ст. л. цукру.


Борщове заправлення

— 23 липня 2015 —

Дуже зручно: баночку маленьку відкрив - і борщик за півгодини готовий! Можна вегетаріанський, можна на бульйоні, можна на тушонці - взагалі хвилинна справа!


Турецький човен - піде

— 23 липня 2015 —

Піде - традиційна турецька страва, що за своїм складом дуже схожа на піцу, але виходить більше соковитою і ароматною!


Кекси зі свіжими ягодами

— 15 липня 2015 —

Cметана - 1 скл.*, цукор - 1 скл., вершкове масло - 70 г, яйця - 2 шт., ванілін - 2 щіпки, сіль - 1 щіпка, розпушувач - 2 ч. л., борошно пшеничне - 2 скл., ягоди - 1 скл., цукрова пудра для подачі. 
(*склянка - 250 г)


Маринована спаржева квасоля

— 15 липня 2015 —

2-2,5 кг спаржевої (стручкової) квасолі, 2 л води, 2 ст. л. солі, 8 ст. л. цукру, 250 мл оцту 9%, 1 ч. л. чорного перцю (горошок), 2 лаврові листи, часник (за бажанням).


Запечені картопляні часточки

— 15 липня 2015 —

1 кг картоплі; маринад: 2 ст. л. маслинової олії, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. бальзаміка (не обов'язково), 1 ст. л. лимонного соку, 2 зубки часнику, по 1/2 ч. л. прованських трав, базиліка і червоного солодкого перцю, 1 ч. л. солі. 


«Медовик» без яєць

— 15 липня 2015 —

Цукор - 1/2 скл., рослинна олія - 1/2 скл., мед - 3 ст. л., тепла вода - 1 скл., розпушувач - 2 ч. л., борошно - 1,5-2 скл., ізюм - 1/2 скл., здрібнені волоські горіхи - 1/2-1 скл. або за смаком, ванільний цукор - 10 г, сіль - 1 щіпка, вершкове масло - для змазування.


«Вовчий персик», він же - «золоте яблуко», він же – помідор

— 15 липня 2015 —

Коли перуанський овоч «томатль» (так називали помідор у Центральній Америці) привезли в Іспанію, іспанці пригадали, що вони вже зіштовхувалися з цією кисло-солодкою «ягодою» у Мексиці, де її прозвали «вовчим персиком». В 1544 році італійський ботанік Маттіолі охрестив томати, які вважав сильним афродизіаком, «золотими яблуками» - pomid'oro. Toбто помідор!


Запіканка з броколі

— 9 липня 2015 —

400 г суцвіть броколі, 4 яйця, 120 мл молока, 3 ст. л. вершків, 1 ст. л. гірчиці, 3 ст. л. борошна, 150 г сиру (натерти на великій тертці), 0,5 ч. л. мускатного горіха, свіжомелений чорний перець, сіль.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс