Кулінарія
Помідори з сиром
— 23 липня 2015 —
Помідори - 5 шт., сир - 200 г, гриби - 200-250 г, цибуля - 1 шт., яйця курячі - 2 шт., пряжене масло - 1/2 ст. л., вершкове масло - 15 г, перець, сіль - за смаком.
Ванільний сметанник з піскового тіста
— 23 липня 2015 —
Для тіста: 200 г вершкового масла, 1 яйце, 1,5 ч. л. розпушувача, 2 скл. борошна (300 г), 0,5 скл. цукру.
Начинка: 500 г сметани, 4 яйця, ванільний цукор - 3 ст. л.і (30 г), 1 пакетик ваніліну (2 г), 4 ст. л. цукру.
Борщове заправлення
— 23 липня 2015 —
Дуже зручно: баночку маленьку відкрив - і борщик за півгодини готовий! Можна вегетаріанський, можна на бульйоні, можна на тушонці - взагалі хвилинна справа!
Турецький човен - піде
— 23 липня 2015 —
Піде - традиційна турецька страва, що за своїм складом дуже схожа на піцу, але виходить більше соковитою і ароматною!
Кекси зі свіжими ягодами
— 15 липня 2015 —
Cметана - 1 скл.*, цукор - 1 скл., вершкове масло - 70 г, яйця - 2 шт., ванілін - 2 щіпки, сіль - 1 щіпка, розпушувач - 2 ч. л., борошно пшеничне - 2 скл., ягоди - 1 скл., цукрова пудра для подачі.
(*склянка - 250 г)
Маринована спаржева квасоля
— 15 липня 2015 —
2-2,5 кг спаржевої (стручкової) квасолі, 2 л води, 2 ст. л. солі, 8 ст. л. цукру, 250 мл оцту 9%, 1 ч. л. чорного перцю (горошок), 2 лаврові листи, часник (за бажанням).
Запечені картопляні часточки
— 15 липня 2015 —
1 кг картоплі; маринад: 2 ст. л. маслинової олії, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. бальзаміка (не обов'язково), 1 ст. л. лимонного соку, 2 зубки часнику, по 1/2 ч. л. прованських трав, базиліка і червоного солодкого перцю, 1 ч. л. солі.
«Медовик» без яєць
— 15 липня 2015 —
Цукор - 1/2 скл., рослинна олія - 1/2 скл., мед - 3 ст. л., тепла вода - 1 скл., розпушувач - 2 ч. л., борошно - 1,5-2 скл., ізюм - 1/2 скл., здрібнені волоські горіхи - 1/2-1 скл. або за смаком, ванільний цукор - 10 г, сіль - 1 щіпка, вершкове масло - для змазування.
«Вовчий персик», він же - «золоте яблуко», він же – помідор
— 15 липня 2015 —
Коли перуанський овоч «томатль» (так називали помідор у Центральній Америці) привезли в Іспанію, іспанці пригадали, що вони вже зіштовхувалися з цією кисло-солодкою «ягодою» у Мексиці, де її прозвали «вовчим персиком». В 1544 році італійський ботанік Маттіолі охрестив томати, які вважав сильним афродизіаком, «золотими яблуками» - pomid'oro. Toбто помідор!
Запіканка з броколі
— 9 липня 2015 —
400 г суцвіть броколі, 4 яйця, 120 мл молока, 3 ст. л. вершків, 1 ст. л. гірчиці, 3 ст. л. борошна, 150 г сиру (натерти на великій тертці), 0,5 ч. л. мускатного горіха, свіжомелений чорний перець, сіль.
1 | ... | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | ... | 220 |