Кулінарія

Як правильно заварювати чай

— 6 листопада 2015 —

Усі вміють заварювати чай. Але багато хто не враховує важливих деталей, від яких дуже залежить смак.


Куряче філе з часником і сиром

— 5 листопада 2015 —

Філе - 350-400 г; сметана - 2 ст. л.; сир твердий (тертий) - 1,5 ст. л.; петрушка - 0,5 пучка; часник - 1 зубок; олія маслинова або рослинна (рафінована) - 3-4 ст. л.; сіль, перець - за смаком. 


Яловичина «Веллінгтон»

— 5 листопада 2015 —

Яловичина (товстий край) - близько 1 кг; сушені лісові гриби - 100 г; кедрові горіхи - 30 г; сиров’ялена шинка - близько 10 скибочок; листкове тісто (готове) - 1 упаковка (500 г); гірчиця (не гостра) - 2 ст. л.; яйце (жовток) - 1 шт.; рослинна олія для смаження; сіль, мелений чорний перець - за смаком.


Тефтельки у вершково-грибному соусі

— 5 листопада 2015 —

Яйце - 1 шт., цибуля ріпчаста (1 шт. у фарш, 1 шт. у соус) - 2 шт., гриби (будь-які) - 200 г, перець чорний, сіль, рис - 200 г, олія рослинна - 4 ст. л., фарш м'ясний - 500 г, сир твердий - 50 г, вершки (жирність 10-20%) - 200 мл.


Паштет – просте готування і по-справжньому витончений смак

— 5 листопада 2015 —

Паштет довгий час вважався справжнім делікатесом, і їли його тільки аристократи. З тих пір, як його стали робити в промислових масштабах, ситуація змінилася. Однак і сьогодні можна скуштувати вишуканий аристократичний варіант паштету, якщо приготувати його в домашніх умовах. Спробуйте і відчуєте різницю.


Чай з обліпихи

— 29 жовтня 2015 —

З обліпихи можна робити варення, вичавлювати сік, а можна заварювати корисний обліпиховий чай.


Картопляна гармошка з розмарином

— 29 жовтня 2015 —

5 рівних картоплин середніх розмірів, 4-5 ст. л. маслинової олії, 1 ст. л. вершкового масла, 8 часточок часнику, 5-6 гілочок розмарину, сіль, перець - за смаком.


Гарбузові оладки

— 29 жовтня 2015 —

Гарбуз очищений - 0,5 кг, борошно пшеничне - 1 скл., сіль - 0,5 ст. л., спеції: каррі, асафетида - по 0,5 ч. л., олія рослинна (для смаження).


Красуня гречка прямо з пічки!

— 29 жовтня 2015 —

З цією крупою ми знайомі з самого дитинства. Малята уплітають гречану кашу за сніданком, запиваючи молоком, для дорослих гречка є улюбленим гарніром до м'яса або риби. Гречану кашу їдять з маслом, соєвим соусом, томатною пастою, зеленим горошком... У кожного свої рецепти цієї страви. Не дарма говорять, що гречка - один із найулюбленіших наших продуктів. І любимо ми її не тільки за звичний смак, але й за корисні властивості. Чарівні властивості цієї крупи відзначають лікарі-дієтологи в усьому світі.


Ечпочмак

— 22 жовтня 2015 —

Тісто: борошно - 850 г, молоко - 500 мл, яйця - 2 шт., дріжджі (сухі) - 5 г, масло вершкове - 70 г, олія соняшникова - 1 ст. л., сіль - 1 ч. л., цукор - 1 ст. л. 
Начинка: яловичина - 800 г, картопля (велика) - 6 шт., цибуля ріпчаста - 4-5 шт., сіль, перець - за смаком, бульйон яловичий - 0,5 л, яйце для змазування виробу - 1 шт. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс